Анонс Snapdragon 888 – новий стандарт для флагманів 2021

В рамках щорічної конференції Tech Summit Digital компанія Qualcomm анонсувала новий процесор з несподіваною назвою Snapdragon 888. Він ляже в основу більшості Android-флагманів 2021 року. 

Новинка має інтегрований 5G-модем, виконаний по 5-нм техпроцесу, зі зменшеним енергоспоживанням. Він підтримує роботу в більшості частотних діапазонів, включаючи mmWave і sub-6, забезпечуючи швидкість завантаження до 7.5 Гбіт / с і вивантаження до 3 Гбіт / с.

Окремо компанія акцентувала увагу на повністю переробленому процесорі Hexagon 780, який відповідає за операції, пов’язані зі штучним інтелектом. Він став удвічі швидше, ніж у торішнього рішення компанії і тепер здатний виконувати 26 тераоперацій в секунду.

Геймерів порадує оновлена ​​графіка Adreno 660, що стала на 35% продуктивніша. Обіцяють, що Fortnite без проблем піде в режимі 90 fps. Оновився і співпроцесор обробки зображень Spectra ISP. Тепер він вміє знімати фото і відео зі швидкістю 2.7 гігапікселя в секунду – приблизно 120 фотографій з дозволом 12 Мп. Це на 35% швидше минулого покоління. 

Однією з перших моделей на Snapdragon 888 стане Xiaomi Mi 11. Також процесори точно з’являться в смартфонах ASUS, Lenovo, LG, Meizu, Motorola, Nubia, Realme, OnePlus, OPPO, Sharp, Vivo, ZTE і деяких інших брендів. Більш детальні технічні характеристики чіпсета опублікують завтра (ми оновимо замітку). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.