Apple могла уповільнити процесор в нових iPhone 12

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Буквально вчора в мережі опублікували результати тестів iPhone 12 і 12 Pro в бенчмарку AnTuTu. Вони виявилися невисокими. Тепер з’явилися результати iPad Air (2020), який працює на тому ж процесорі Apple A14 Bionic. Нова інформація натякає на те, що Apple сповільнила чіп в смартфонах.

AnTuTu, на жаль, не розкриває частоти, на яких тестувалися процесори. Однак результати говорять самі за себе: Apple A14 Bionic в iPhone явно працює на менших частотах, ніж цей же процесор в iPad.

Отже, iPad Air 4 набрав в сумі 660 038 балів. iPhone 12 ж показав тільки 564 899 балів. Окремо по CPU і GPU результати теж різняться – не на користь айфона. Варто відзначити, що обидва протестованих пристрої мали 4 ГБ оперативної пам’яті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зверніть увагу, що iPhone 12 насправді має трохи нижчий показник, ніж iPhone 11 Pro, у тесті GPU, хоча офіційні бали Apple говорять, що графічний процесор Apple A14 повинен бути на 8% швидшим, ніж A13. Це може бути правдою для iPad, насправді він на 20% вищий, ніж iPhone 11 Pro, але нижчі показники поставили iPhone 12 у важку позицію.

Результати AnTuTu свідчать про те, що набір мікросхем iPhone 12 і графічний процесор повільніший, ніж в 11-ї серії.

Зауважимо, що протестовані iPhone 12 та iPad Air (2020) мають 4 ГБ оперативної пам’яті та 256 ГБ пам’яті, тому пам’ять не повинна впливати на результати. Обидва екрани також працюють на частоті 60 Гц, однаково як 11 Pro.

Набори мікросхем Apple значно зросли, A14 має 11,8 мільярда транзисторів. Незважаючи на те, що він побудований на 5-нм процесі, це голодний звір, і тому Apple, мабуть, довелося забрати частоти назад через міркування щодо тепла та витривалості батареї. Можливо, причина уповільнення криється в конструктивних особливостях апаратів. iPad має більш ємний акумулятор і сам по собі більший, значить може краще розсіювати тепло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.