Експерти розповіли про головну небезпеку швидкої зарядки смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технологія швидкої зарядки не тільки дозволяє витратити мінімум часу на заповнення заряду акумулятора смартфона, але ще і несе в собі серйозну небезпеку. Полягає вона в прискореній деградації елемента живлення, переконані експерти.

При цьому, як зазначає експерт, чималу роль в цьому питанні відіграє ще й той факт, що користувачеві відомо про можливість швидко зарядити пристрій, а тому він починає використовувати його більш інтенсивно.

При цьому фахівець відзначив, що в число найбільш істотних причин поступового скорочення терміну служби акумулятора телефону, входять зарядка в чохлі або під подушкою, що призводить до перегріву пристрою. Все це, переконаний він, може привести користувача до необхідності купувати новий гаджет.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згоден з цим твердженням і представник Hi-Tech Mail.ru Дмитро Рябінін. Він зазначив, що швидка зарядка завжди має на увазі більш короткі цикли і підвищені навантаження, які супроводжуються великим нагріванням, що завжди негативно відбивається на стані акумулятора.

За його твердженням, швидка зарядка на потужності в 40 Ватт може знизити ємність акумулятора на 30%, в той час як 15-ватна швидка зарядка призведе лише до 10-відсоткового зниження ємності.

За словами фахівців, щоб уникнути швидкої деградації елемента живлення, користувачам слід не допускати розряду нижче 10%, а також використовувати виключно оригінальні блоки живлення. Також під час зарядки рекомендується уникати запуску ресурсномістких ігор і додатків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.