Компанія HP запатентувала складаний смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У лютому 2019 року компанія Hewlett-Packard Development подала до Світової комісії інтелектуальної власності патентну заявку. Патент під назвою «Електронні пристрої відображення» був схвалений 13 серпня 2020 року, в ньому описана технологія, необхідна для реалізації гнучкого електронного дисплея в мобільних пристроях. На патентних зображеннях показаний телефон-розкладачка (схожий на Motorola RAZR і Samsung Galaxy Z Flip) з широким шарніром. Використовуючи патентні зображення, ресурс LetsGoDigital створив серію 3D-рендерів, які дозволяють краще розглянути пристрій.

Складаний телефон від HP має незвичний форм-фактор, гнучкий екран складається, а розроблено дисплей за технологією OLED. У документації описані проблем, пов’язані з використанням гнучкого дисплея. При складанні довжина внутрішньої поверхні змінюється щодо зовнішньої поверхні. Це означає, що при активному використанні смартфона виникає ризик пошкодження навіть гнучкого дисплея.

Після Elite X3 компанія HP так і не випустила новий смартфон. Основною причиною цього став провал програмної платформи Windows Phone. Однак наразі відомий виробник ноутбуків планує гучно повернутись на ринок мобільних пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.