Windows XP здивувала світ своєю популярністю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мільйони користувачів по всьому світу як і раніше використовують Windows XP. Реліз зазначеної операційної системи від компанії Microsoft відбувся ще восени 2001 року.

Відомостями про використання ОС поділилася аналітична компанія Net Applications, що досліджує поширеність такого ПО в світі. Станом на серпень, Windows XP, як і раніше встановлений на більш ніж 1,2% ПК і ноутбуків.

Це помітно більше, ніж у Windows 8, якій віддають перевагу тільки 0,57% користувачів, або ChromeOS з підсумком 0,42%. У випадку з Windows Vista мова і зовсім йде від 0,12%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відзначається і те, що офіційна підтримка Windows XP не виконується ще з 2014 року. Вже більше шести років розробник не випускав для ОС будь-якого роду оновлень, в тому числі що стосуються безпеки. Працювати на “операційцій” продовжують близько 25 млн комп’ютерів.

Що до Windows 10, то вона зараз використовується на 60% пристроїв. Частка Windows 7 за рік помітно скоротилася, склавши 22,3% замість 31,5%. Apple відстає від лідера, Mac OS X 10.15 мають майже 3,5% ноутбуків і ПК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.