Смартфони

Функції нової iOS 14, скопійовані з Android

Share

22 червня Apple показала світу нову версію своєї мобільної операційної системи – iOS 14. Система отримала неоднозначну реакцію, ще більше додавши інтересу до релізу. Деякі функції iOS 14 прямо скопійовані з Android. Що ж Apple перемалював у Google – читайте в даному матеріалі.

Віджети

Довгий час користувачі Android хизувалися віджетами в своїй операційній системі. Тепер подібна функціональність з’явилася і в iOS. Як часто буває, Apple не стала запозичувати віджети, а помітно допрацювала їх. Крім дизайнерських напрацювань, купертіновці додали так звані стопки. Суть їх роботи полягає в розташуванні відразу декількох віджетів у вигляді одного стека.

Віджети можна перегортати і взаємодіяти з ними окремо. Подивимося, як ця функція зміниться до релізної системи, але вже зараз виглядає цілком життєздатно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Постукування по задній кришці

Всякі потрушування і постукування багато років тому впроваджували різні Android-виробники. Наприклад, під час використання Moto X Style можна було обертати смартфон для включення камери. Подібні дрібні функції потроху додали і в iOS 14. Apple на рівні системи зробила можливість подвійного або потрійного постукування. Але як і в випадку з віджетами, в iOS ця функція стала трохи більш просунутою.

Постускування по задній кришці можна налаштувати, як запуск звичайних додатків, так і спеціальних команд з однойменної програми. Наприклад, таким чином можна вмикати світло в системі розумного будинку. Або щось прозаїчне за типом скріншоту.

Сортування додатків

Сортування додатків довгі роки було слабким місцем iOS. Нескінченні робочі столи хоч і були мінімалістичним і «легкими», але шукати щось у величезній купі значків було складно. В iOS 14 це поправили і зробили папки додатків. Тепер програми можна сортувати по деяких ознаках. Наприклад, за частотою використання або за датою додавання.

Таким чином можна зібрати в одному місці додатки з фінансів або картографічні сервіси. Щось подібне було в Android дуже давно. Так звані «смарт папки» дуже хвалили користувачі «зеленого робота». Тільки в iOS ці папки знаходяться в окремому місці, а не на робочому столі.

Режим «картинка в картинці»

Одна з довгоочікуваних функцій яблучників – картинка в картинці (Picture in Picture – PIP). На планшетах iPad PIP є вже пару років, а на Android ще довше. В даному випадку Apple не стала нічого вигадувати і зробила просто «картинку в картинці». Поки що це працює не з усіма додатками, але через стандартний браузер Safari PIP можна спробувати вже зараз.

App Clips

Ще однією явно запозиченою функцією iOS 14 стали App Clips. Хто не знає, ця можливість полягає в генерації частин програми для здійснення тієї чи іншої дії. Наприклад, ви підходите до прокату велосипедів і замість завантажування повноцінного додатку відкривається полегшена версія програми. Це значною мірою полегшує весь процес бронювання велосипедів.

Але щось подібне вже було в Android в особі Google Play Instant. Це дозволяло користувачам спробувати додаток, не встановлюючи його. Доступ до нього можна отримати безпосередньо з Play Store, по посиланнях і за допомогою пошуку Google. У разі App Clips генерація програми може здійснюватися і за допомогою QR-кодів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

View Comments

  • Скільки можна перекладаті москальські статті гуглом і видавати за свої, навіть не читавши??? Купертіновци ве срані.

    • Доки Ви читаєте цю інформацію безкоштовно, доти будуть попадатись такі статті. Коли ви будете платити за підписку і наш проєкт буде мати за що розвиватись- от тоді і говоріть!

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024