Американські вчені створили ліки від коронавіруса

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Створити ліки від коронавіурса вдалося американській компанії Moderna Inc, яка витратила на цей процес сотні мільйонів доларів. На розробку такого пішло більше трьох місяців, тому що робота в цьому напрямку почалася ще в кінці 2019 року, коли число заражених людей не перевищувало п’яти сотень. Велику участь у створення вакцини взяли співробітники Національного інституту охорони здоров’я США, які проводили необхідні випробування і досліди. В даний час ефективність цих ліків підтверджена лише на лабораторних експериментах, тобто поза людиною вакцина успішно знищує інфекцію COVID-19, але як вона поведе себе в організмі людини точно невідомо.

За словами лікарів, за рахунок новітніх способів створення вакцини вони впевнені в тому, що вона є безпечною і не несе ніякої шкоди людині, однак оскільки мова йде про медикаменти, потрібно все одно проводити досліди на реальних людей, щоб можна було напевно сказати, наскільки безпечним є ці ліки. Крім того, в залежності від швидкості одужання і тяжкості тих чи інших побічних ефектів, вчені можуть внести зміни в ліки, щоб зробити його більш ефективним. У дослідження, яке почнеться сьогодні, візьмуть участь 45 людини. Важливо зауважити, що американська вакцина від COVID-19 не містить в собі коронавіруса, тому вона не несе загрозу життю.

На початковому етапі вакцину введуть здоровим людям, щоб подивитися, як потім їх організм відреагує на коронавірус. Якщо все піде за планом, інфекція COVID-19 відразу ж виявиться знищена імунною системою, тобто зараження навіть не відбудеться. Якщо цей досвід пройде успішно, потім вводити ліки почнуть вже зараженим людям, щоб тим самим подивитися, як швидко вони повертаються в нормально здоровий стан. Американська влада всіляко сприяє прискоренню процесу створення ліків, тому всі необхідні дозволи і схвалення приймаються не за кілька тижнів, як це зазвичай відбувається, а буквально за кілька годин. Всі люди зацікавлені в тому, щоб вакцина з’явилася якомога швидше. У разі 100% успіху вона надійде в продаж вже в квітні 2020 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.