Розроблено таблетки, які знижують ризик важкого перебігу COVID-19 і смерті від коронавірусу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Видання Science News описало докладніше новий противірусний препарат, який з’явиться в більш ніж 100 країнах світу.

Новий препарат молнупіравір (Molnupiravir) пройшов клінічні випробування. Повідомляється, що з 385 випробовуваних, які приймають ліки, через 29 днів були госпіталізовані 28 осіб, а летальних випадків зафіксовано не було. 28 учасників, які пили препарат і плацебо, поскаржилися на побічні ефекти, проте в групі приймаючих ліки відмовилися від нього через побочек менше людина.

Також приблизно 40 чоловік були заражені коронавірусом варіантів “Гамма”, “Дельта” або “Мю”. Молнупіравір виявився ефективний проти всіх трьох і проти більш ранніх варіантів інфекції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вірусолог з Медичного центру Університету Вандербільта в Нешвіллі Марк Денісон каже, що найбільш важливою властивістю препарату є те, що його можна приймати у формі таблеток, а не у вигляді внутрішньовенної інфузії, як ремдесівір. Молнупіравір може бути прописаний відразу ж, як тільки пацієнт отримає позитивний результат тесту на COVID-19, щоб знизити ймовірність важкого розвитку захворювання і ризик смерті згодом. Можливо, це в поєднанні з вакцинами допоможе взяти під контроль пандемію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.