Вчені заявили про марність масок і рукавичок проти нової мутації коронавірусу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використання масок і рукавичок не забезпечує необхідного захисту від нової мутації коронавірусу. Вивченням штаму займалися вчені з США, що представляють Університет Чикаго і Техаський університет в Остіні.

З приходом осені число заражень COVID-19 почала збільшуватися практично у всьому світі. Нещодавно фахівцям вдалося виявити нову мутацію патогена, що отримала позначення D614G. Вона відрізняється високою заразністю, а проведені дослідження показали, що цьому сприяє велика кількість шипів на поверхні, які дозволяють вірусу закріплюватися в організмі. Це не тільки робить носія більш небезпечним для оточуючих, а й підвищує ризики важкої форми недуги.

У той же час штам провокує аналогічні своїм “родичам” симптоми і не тягне за собою підвищення рівня смертності. Аналіз патогена демонструє, що вже звичні для громадян запобіжні заходи у вигляді обробки рук антисептиком, носіння масок і рукавичок не здатні зупинити мутацію. Найбільшу надію експерти покладають на вакцини, які потенційно повинні протистояти COVID-19. Поки таких універсальних препаратів на ринку до цих пір немає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стурбованість у медиків викликають можливі побічні ефекти після вакцинації. Щоб переконатися в безпечності ліків, необхідно витрачати по кілька місяців. Автори дослідження не виключають, що через мутації патогена темпи його поширення між населенням планети лише збільшаться найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.