Вчені підрахували можливу кількість розумних цивілізацій в нашій галактиці

Британські астрофізики з Ноттінгемського університету опублікували результати дослідження, в рамках якого підрахували можливу кількість позаземних цивілізацій в нашій галактиці. Грунтуючись на принципі Коперника, вони припустили існування кількох десятків інших розумних форм життя в межах Чумацького шляху.

Для свого дослідження вчені грунтувалися на припущенні, що розумне життя може існувати на схожих на Землю планетах із зіркою, багатою металами. Ще одним важливим фактором при обліку була теорія, що на формування цивілізації потрібно близько 5 мільярдів років. Цю цифру астрофізики взяли за прикладом Землі, де для появи розумних організмів треба було приблизно 4,5 мільярда років. 

Взявши до уваги всі перераховані вище факти, вчені підрахували, що в нашій галактиці може існувати близько 36 розумних цивілізацій. Однак всі вони знаходяться від Землі в середньому на відстані близько 17 000 світлових років. При існуючих технологіях долетіти до них людина не здатна. Більш того, на подолання такої відстані сигналом потрібні десятки тисяч років. Це може пояснити той факт, що до цих пір людство не отримало ніяких реальних фактів існування позаземного розумного життя. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.