Вчені презентували пристрій, який дозволяє відчути смак віртуальної їжі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Японськими вченими розроблено спеціальну технологію, яка допомагає відтворити смак їжі. Для цього достатньо доторкнутись пристроєм до язика.

Щоб відчути один із п’яти смаків не потрібно споживати їжу

Завдяки «синтезатору норімакі», який створює електричну стимуляцію, що здатна впливати на певні зони язика, людина може відчути будь-який смак. Головними елементами пристрою стали електроліти – це такі речовини, що можуть проводити електричний струм. Ці електроліти розміщені в п’яти гелях, які керують інтенсивністю п’яти основних смаків:

  • солодкий,
  • кислий,
  • солоний,
  • гіркий,
  • умамі.

«Синтезатор норімакі» – можливість насолоджуватись смаками віртуальної їжі

Вчені розповіли, що такий унікальний гаджет дозволяє людині відчути смаки різних продуктів – від льодяників до стейка. За словами авторів розробки, їх пристрій допоможе людям в будь-яких ситуаціях, навіть в далеких рейсах насолоджуватись смаками улюблених страв. Для цього не потрібно буде готувати їх.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користь «синтезатор» також принесе й тим, хто хоче схуднути, або ж для тих людей, які через певні особливості та проблеми зі здоров’ям мають обмежувати себе в харчуванні. Гаджет зможе виправити смак справжньої страви віртуальним смаком, досоливши їжу, чи зробивши її солодкою.

Раніше ми писали про віртуальне око, яке здатне імітувати людські реакції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.