Огляд Google Pixel 8: смартфон, на який варто оновитися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google продовжує свою стратегію з двома моделями у лінійці флагманських смартфонів, представивши Pixel 8 і Pixel 8 Pro. Між цими двома моделями немає суттєвих відмінностей, принаймні з точки зору технічних характеристик. Однак, Pixel 8 значно дешевший за Pro, незважаючи на те, що пропонує той самий чіпсет, програмне забезпечення, основний сенсор та фронтальну камеру. Тож, чи варто надавати перевагу Pixel 8, а не 8 Pro, або ж вивчити інших конкурентів у цьому сегменті?

Хоча Pixel 8 сам по собі є похвальним смартфоном, він може не дотягувати до інших смартфонів у своєму ціновому діапазоні, коли мова йде про продуктивність, якість перегляду та час автономної роботи. Зважаючи на це, Pixel 8 може стати чудовим вибором для любителів фотозйомки. Він чудово справляється зі зйомкою приголомшливих фотографій, які ще більше покращуються завдяки інструментам редагування зі штучним інтелектом, що будуть вдосконалюватися з оновленнями програмного забезпечення протягом наступних років.Якщо він вам сподобається, придбати його можна у наших друзів із магазину PixoPhone за дуже приємними цінами, поспішайте щоб не втратити свій шанс. А ми починаємо наш огляд.

Дизайн та дисплей

Pixel 8 дотримується тієї ж мови дизайну, що і його старший брат 8 Pro. Він може похвалитися закругленими кутами, скляною задньою панеллю, алюмінієвою рамкою, придатною для вторинної переробки, та козирком задньої камери з овальним вирізом для камер. Проте звичайний Pixel 8 набагато компактніший. Фактично, його розміри навіть менші, ніж у минулорічної моделі Pixel 7, що робить останній флагман початкового рівня від Google ідеальним для використання однією рукою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон доступний у трьох колірних варіантах: Hazel, Obsidian та Rose. Я отримав на огляд варіант кольору Rose. Він має рожевий відтінок і глянцеве покриття ззаду, яке є магнітом для відбитків пальців і плям. Вам доведеться придбати чохол окремо, щоб уникнути плям і заощадити час на чищенні пристрою час від часу.

На нижній грані Pixel 8 є порт USB Type-C для зарядки і передачі даних, а також те, що виглядає як два вентиляційні отвори для динаміків. Однак лише один з них насправді виводить звук. Другий отвір щоб надати телефону симетричного вигляду. Але не хвилюйтеся, ви все одно отримаєте стереозвук на пристрої Pixel, оскільки додатковий динамік розміщений над дисплеєм.

До речі, про дисплей: Pixel 8 оснащений 6,2-дюймовим OLED-дисплеєм з роздільною здатністю FHD+, центральним перфоратором, яскравістю 1200 ніт, підтримкою HDR і частотою оновлення 120 Гц. Хоча дисплей є безумовним покращенням порівняно з Pixel 7 з вищою частотою оновлення, яскравістю та тонкими рамками, він все ще не відчувається флагманським. Йому не вистачає роздільної здатності QHD+ та панелі LTPO, яка динамічно оновлює екран у діапазоні від 1 Гц до 120 Гц, що сприяє економії заряду акумулятора. Обидві ці функції стали досить поширеними в цьому сегменті.

Незважаючи на це, ви побачите, що екран Pixel 8 має гідні враження від перегляду. Кольори виглядають яскравими навіть при перегляді під кутом, а частота оновлення може знижуватися до 60 Гц, якщо не до бажаних 1 Гц, щоб заощадити заряд акумулятора. Розбірливість тексту на екрані при сонячному світлі також вражає, і він має вбудовану підтримку HDR-контенту в таких додатках, як YouTube і Netflix.
Pixel 8 оснащений сканером відбитків пальців, який розблоковує смартфон швидко і без жодних затримок.

Камери

Pixel 8 може похвалитися такою ж роздільною здатністю камер, як і минулорічна модель Pixel 7, з основним сенсором на 50 Мп і надширококутним (UW) сенсором на 12 Мп. Однак діафрагма 50-мегапіксельного основного сенсора тепер ширша – f/1.68 замість f/1.85, щоб пропускати більше світла і покращувати рівень деталізації незалежно від того, чи робите ви знімки при денному світлі, чи в умовах недостатньої освітленості. Надширококутний 12-мегапіксельний датчик підтримує кут огляду (FoV) 125,8 градусів замість 114 градусів. Для селфі та відеодзвінків телефон оснащений 10,5-мегапіксельною фронтальною камерою у виконанні “перфоратор”.

Хоча результати не є кардинально відмінними, ви досягнете більш приємних результатів з Pixel 8. Помітно зменшився рівень шуму по всьому кадру, а контрастність добре збалансована. Крім того, тіні добре збережені, відтінки шкіри виглядають точними, а рівень деталізації надзвичайно вражає. Здається, що смартфон також працює з кольорами краще, ніж будь-коли раніше. Хоча вони можуть здаватися трохи яскравими, вони все ще залишаються близькими до реальності. По суті, ви по-справжньому оціните зображення, зняті основною камерою Pixel 8 з 1-кратним зумом.

Однак, коли ви виходите за його межі, якість зображення помітно знижується. 2-кратний зум все ще прийнятний, але все, що далі, вже не зовсім відповідає стандарту.

Що стосується надширококутних знімків, то тут не відбулося значного покращення, за винятком можливості захопити більше деталей у кадрі. Різкість по краях все ще страждає через нижчу роздільну здатність камери. Однак датчик UW тепер підтримує автофокусування, що дозволяє робити прекрасні макрознімки, коли телефон знаходиться занадто близько до об’єкта зйомки. Переходячи до портретів, виявлення країв є точним і працює майже на всіх об’єктах, будь то людина, тварина або рослина. Ефект портрета також можна додати до зображень після того, як ви відкриєте їх у додатку Google Photos.

Як і Pixel 8 Pro, звичайні моделі Pixel також мають низку функцій редагування зі штучним інтелектом, таких як Best Take, Audio Eraser і більш просунута Magic Eraser. Ці функції не були доступні в попередніх моделях Pixel.

По суті, функції штучного інтелекту серії Pixel 8 допомагають вам зробити ваші зображення та відео кращими, змінюючи місцями обличчя, коригуючи об’єкти в кадрі та прибираючи фоновий шум. Наразі вони мають кілька обмежень… наприклад, зображення потрібно створювати резервні копії в хмарі через Google Photos. Навіть тоді ви можете зіткнутися з ситуаціями, коли функції “Найкращий кадр” і “Чарівна гумка” працюють не для всіх фотографій. Я сподіваюся, що Google усуне це обмеження в майбутніх оновленнях програмного забезпечення.

Продуктивність і програмне забезпечення

На відміну від камер, продуктивність і програмне забезпечення Pixel 8 і Pixel 8 Pro дуже схожі. Вони обидва працюють на новітньому чіпсеті Tensor G3 від Google і працюють під управлінням Android 14 з лаунчером Pixel з коробки. Телефон також отримує найдовше велике оновлення програмного забезпечення – до 7 років.

Важко сказати, чи зможе пристрій задовольнити всі ці вимоги, але вже зараз ми можемо сказати, що Pixel 8 пропонує пристойну продуктивність. Я не зіткнувся з будь-якими серйозними затримками або проблемами з продуктивністю під час використання пристрою для повсякденного використання, але йому не вистачає флагманського рівня пробивної здатності та терморегуляції. Хоча значних проблем з нагріванням немає, задня панель телефону може трохи нагріватися при тривалому використанні пристрою або в іграх. Це призводить до деякого дроселювання, і ви можете побачити це в тесті дроселювання процесора телефону, де він показав 59 відсотків своєї пікової продуктивності під час запуску 50 потоків протягом півгодини.

Переходячи до результатів тестів, телефон отримав 1017180 балів в AnTuTu, тоді як в Geekbench він показав 1045 балів в одноядерному тесті і 3294 бали в багатоядерному тесті. Хоча ці результати можна вважати пристойними, вони скоріше відносяться до категорії середніх, ніж до флагманських.

Що стосується програмного забезпечення, то воно залишається в основному чистим, з мінімальною кількістю попередньо встановлених додатків, окрім тих, що від Google. Інтерфейс користувача (UI) зручний і пропонує широкі можливості для налаштування. Крім того, він містить кілька корисних функцій. Зокрема, Google Translate полегшує переклад тексту в додатках і на веб-сторінках, а функція “Читання вголос” може читати вміст на екрані кількома мовами, що значно підвищує зручність користування пристроєм.

Акумулятор і швидкість заряджання

Незважаючи на свій компактний розмір, Pixel 8 може похвалитися більшим акумулятором, ніж його попередник, Pixel 7. Акумулятор ємністю 4 575 мАг забезпечує понад 5 годин роботи екрану. Це підходить для таких користувачів, як я, які віддають перевагу повсякденному використанню і не займаються вимогливими завданнями, такими як ігри та навігація протягом тривалого часу.

Незалежно від того, чи ви переглядаєте веб-сторінки, перевіряєте електронну пошту, користуєтеся програмами для обміну повідомленнями або граєте в легкі ігри, вам не потрібно буде діставати зарядний пристрій до кінця дня. Навіть у дні інтенсивного використання, коли я лягав спати, у мене зазвичай залишалося 20-25 відсотків заряду акумулятора. Ось наскільки добре Pixel 8 працював від акумулятора протягом усього часу використання.

Що стосується зарядки, то Pixel 8 підтримує швидкість зарядки до 27 Вт і 18 Вт за допомогою сертифікованих Google дротових і бездротових зарядних пристроїв (продаються окремо) відповідно. Я використовував сторонній дротовий зарядний пристрій, щоб зарядити пристрій, і це зайняло приблизно 1 годину і 23 хвилини для повної зарядки від 0 до 100 відсотків.

Висновок

Google Pixel 8 – спокусливий пристрій, головним чином завдяки функціям штучного інтелекту, який може маніпулювати майже будь-яким зображенням, або, скажімо так, робити їх більш привабливими. Інші аспекти телефону, такі як камери, дисплей, час автономної роботи та продуктивність, виглядають добре, але не надто багатообіцяюче для його ціни від 30 000 грн.

Хотілося б, щоб ціна на Pixel 8 була більш конкурентоспроможною. За нинішніх умов він стикається з жорсткою конкуренцією з боку Samsung Galaxy S23 5G, який видається більш потужним суперником. Телефон Samsung оснащений SoC Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, яка перевершує чіпсет Tensor G3 Pixel у бенчмаркових тестах. S23 також може похвалитися більшим акумулятором, спеціальним телеоб’єктивом з 30-кратним зумом та енергоефективною LTPO-панеллю.

Єдиною сферою, де Pixel 8 має перевагу над S23, є програмне забезпечення, де він може похвалитися безпрецедентною 7-річною підтримкою, залишаючи позаду навіть iPhone. Якщо для вас програмне забезпечення має перевагу над будь-яким іншим аспектом телефону, то Pixel 8 – це мудра інвестиція. Він пропонує майже всі функції Pixel 8 Pro, не витрачаючи при цьому більше коштів.

Причини купити

  • Камери роблять дивовижні знімки, а їхні інструменти для редагування зі штучним інтелектом – єдині у своєму роді.
  • Компактний дизайн із закругленими кутами, що робить його ідеальним для використання однією рукою.
  • Час автономної роботи смартфона пристойний.
  • Телефон отримає 7 основних оновлень ОС, що є найбільшою кількістю для будь-якого смартфона на сьогоднішній день.

Причини не купувати

  • Швидкість заряджання відносно низька.
  • З точки зору продуктивності, телефон виглядає скоріше як середнячок.
  • Ціна на телефон могла б бути більш конкурентоспроможною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.