Огляд Lenovo ideapad 5 Pro 16ACH6 – чудовий робочий ноутбук

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Lenovo – один з найпопулярніших виробників ноутбуків різних форм-факторів: офісних, ігрових, трансформерів, тощо. На ринку офісних ноутбуків компанія Lenovo може запропонувати, що важливо, досить потужні рішення, адже часто саме таке поєднання підходить для більшості задач потенційного користувача. Ми отримали змогу протестувати Lenovo ideapad 5 Pro 16ACH6, який, незважаючи на явно офісне спрямування, має потужне апаратне забезпечення, у тому числі й непогану (хоч і не топову) відеокарту з підтримкою RTX. Не зволікаючи, переходим до огляду.

Дизайн та дисплей

У моделі досить традиційний для Lenovo строгий та лаконічний дизайн – сріблястий корпус із чорними клавішами та чорними рамками довкола дисплея. Тут розташована повнорозмірна клавіатура, великий трекпад, а у правому нижньому куті під клавіатурою (а також у цьому ж місці ззовні на кришці) розташований акуратний логотип Lenovo. Загалом, можна сказати, що в дизайні немає як нічого особливого, так і нічого зайвого. Також варто згадати про габарити моделі – 356 х 251 х 18.4 мм, вага складає 1.9 кілограма.

Lenovo ideapad 5 Pro 16ACH6 у нашій конфігурації оснащений IPS-дисплемє з роздільною здатністю WQXGA (2560 х 1600 пікселів), діагоналлю 16 дюймів та яскравістю 350 ніт. Кольорове охоплення sRGB складає 100 відсотків. Це хоч і не найяскравіший, але приємний дисплей, особливо для офісної роботи та програмування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апаратне забезпечення

За роботу моделі у нашій моделі відповідальний процесор AMD Ryzen 5 5600H, який оснащений 6 ядрами та 12 віртуальними потоками, при цьому максимальна частота складає 4.2 ГГц, а енергоспоживання тут на рівні 45 Вт. У парі з процесором працює 16 ГБ оперативної пам’яті DDR4, частота якої складає 3200 МГц.

Графічна складова – задача для NVIDIA GeForce RTX 3050, яка оснащена 4 ГБ відеопам’яті. Звісно, це не топовий графічний адаптер, але він прекрасно підходить для кіберспортивних дисциплін або геймінг у сучасні проекти при не найвищих налаштуваннях графіки. Внутрішня пам’ять тут представлена швидкісним SSD M.2 об’ємом 512 ГБ – це хороший показник для сучасного офісного ноутбука.

Інтерфейси, фішки та автономність

У ноутбуці встановлений непоганий ряд роз’ємів: тут є один DisplayPort (USB-C), два USB 3.2 Gen1, а також один USB 3.2 Gen2. Для підключення навушників є роз’єм jack 3.5 мм. З бездротових інтерфейсів слід згадати про Bluetooth 5.1 для підключення периферії, а також Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6). Окрім цього, слід згадати про те, що ноутбук оснащений веб-камерою 720p із сенсором ToF, а також двома динаміками потужністю по 2 Вт.

За автономність відповідальний акумулятор об’ємом 75 Вт/год, який, за заявами компанії Lenovo, забезпечує автономність до 10 годин. Враховуючи, що це справді великий ноутбук з не найслабшим апаратним забезпеченням, автономність тут непогана. Слід також зазначити, що в моделі є підтримка швидкої зарядки.

Висновки

Модель Lenovo ideapad 5 Pro 16ACH6 – непоганий продуктивний ноутбук для офісних задач, який вартий уваги від потенційного покупця. Слід зазначити, що в дизайні немає нічого особливого, але при цьому це саме те хороше та надійне поєднання характеристик та зовнішнього вигляду, яке припаде до душі багатьом користувачам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.