Огляд Sony LinkBuds WF-L900 – цікаві та незвичні навушники Sony

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Sony на ринку аудіо вже десятки років, і вже дуже тривалий час залишається одним з флагманів ринку. Одна з цікавих актуальних моделей TWS-навушників від Sony – LinkBuds WF-L900. Це експериментальна відкрита модель – кожен навушник має дизайн з двох кілець. На ринку, де стандартом відкритих TWS-навушників вважаються Apple AirPods та Bose Sport Open Earbuds, новий гравець від такого бренду, як Sony, явно викликає зацікавлення. Ми отримали можливість протестувати цю модель і готові поділитися з вами своїми враженнями від її використання.

Дизайн та комфорт використання

LinkBuds WF-L900 – це один з найбільш цікавих, амбітних та експериментальних продуктів останнього часу. Корпус зроблений з пластику та алюмінію, є захист від вологи IPX4. Зарядний кейс моделі один з найменших у категорії, його вага складає 34 грами, габарити – приблизно 41.4 х 48.5 х 30.9 міліметра. Вага кожного навушника складає близько 4.1 грама. Модель доступна в чорному та білому кольорі.. У комплекті поставляється зарядний кабель USB-C.

Це суб’єктивні враження, але модель, незважаючи на явну експериментальність, досить приємна у використанні. Незважаючи на загальні приємні враження, варто все ж згадати про те, що навушники у деяких випадках (наприклад, у нашому), не дуже стабільно тримаються у вухах, і час від часу з’являється бажання натиснути на навушник, щоб засунути його глибше у вухо. Знову ж, це все індивідуально, і рекомендується спробувати навушники перед покупкою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якість звуку

У всіх навушниках, незважаючи на формат та позиціювання, одним з найважливіших форматів є звук. Sony явно намагались зробити досвід прослуховування топовим – у навушників є підтримка 360 Reality Audio, DSEE та процесор V1. По суті, Sony LinkBuds WF-L900 спокійно можна назвати одними з найкращими відкритих TWS-навушників, але варто розуміти, що ідеального результату можна досягнути лише в тихому навколишньому середовищі.

У мобільному додатку Sony Headphones Connect є режими Bass Boost і Treble Boost для посилення низьких та, відповідно, середніх частот. Завдяки DSEE покращується якість у lo-fi записах, а 360 Reality Audio дає можливість чути просторовий звук (щоправда, це краще працює у закритих та повнорозмірних навушниках). Щоправда, слід зазначити, що у моделі немає підтримки фірмового кодеку Sony LDAC.

Підключення та автономність

У навушників є підтримка Bluetooth 5.2, і варто зазначити, що модель стабільно тримає зв’язок зі смартфоном. Як ми вже згадували, немає NFC, який забезпечує можливість моментального спаровування зі смартфоном, але підтримується Google Fast Pair, завдяки чому смартфон дуже швидко можна спарувати з Android-смартфоном. Підтримки технології Multipoint також є, і це дуже потрібна функція.

Модель має адекватну, але явно не рекордну автономність – близько 5 годин прослуховування на повному заряді. Враховуючи, що на ринку багато навушників, які пропонують кращу автономність навіть при наявності активного поглинання шумів (якого, нагадаємо, LinkBuds WF-L900 не має через відкритий формат), автономність явно не можна назвати сильною стороною навушників, хоча і такого показника буде достатньо для більшості користувачів. Загальна автономність, з підзарядкою від кейса, складає близько 16-17 годин.

Висновки

Sony LinkBuds WF-L900 явно цікавий варіант, як мінімум, через експериментальний формат, хорошу, враховуючи формат, якість звуку та досить приємний, хоч і не без нюансів, користувацький досвід. Приємно здивувала компактність та звук під час дзвінків. Варто згадати і про те, що модель має не найкращу автономність, а також не має LDAC та активного поглинання шумів. Якщо вам підходить така сукупність плюсів та мінусів, модель можна сміливо розглядати як варіант для покупки, а коштують вони 3999 грн.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.