Огляд Poco F5 5G: Потужність і витонченість менш ніж за 20000 гривень

Poco F4 отримав корону за бездоганну продуктивність. Poco F5 бере все це і подвоює.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість телефонів Poco – це телефони Redmi, але не всі телефони Redmi можуть бути телефонами Poco. Швидкість є важливим фактором для телефону Poco, а дизайн повинен відповідати трендам. Іноді він дивовижний, іноді серйозний, але ви завжди можете здалеку відрізнити телефон Poco від телефону Redmi, навіть якщо вони багато в чому схожі, якщо не брати до уваги звичайний ребрендинг. Не кажучи вже про те, що це дає українським покупцям шанс отримати чудовий пристрій за конкурентною ціною.

Також ми дякуємо магазину PIXOPHONE за наданий на огляд пристрій, і якщо вам треба придбати, обміняти, відремонтувати, доповнити аксесуарами будь-що — вам саме до них!

Основні технічні характеристики POCO F5

  • Екран: 6.67 дюймів, AMOLED, роздільна здатність 2400 на 1080 пікселів, 68 млрд кольорів, Dolby Vision, HDR10+, яскравість 1000 ніт, Corning Gorilla Glass 5
  • Чіпсет: Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 (4 нм), графіка Adreno 725
  • Пам’ять: 8/12 ГБ та накопичувач 256 ГБ UFS 3.1
  • Батарея: 5000 мА*год, адаптер 67 Вт, 85% за 30 хвилин
  • Камера:

64 МП, f/1.8, (ширококутна), оптична стабілізація
8 МП, f/2.2, 120˚ (ультраширококутна)
2 МП, f/2.4, (макро)
16 МП, (ширококутна), селфі-камера
Запис відео 4К 30 кадрів за секунду

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Зв’язок: 5G, VoLTE, VoWiFi, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, NFC, Type-C 2.0
  • Навігація: GPS (L1), GLONASS (G1), BDS (B1I), GALILEO (E1), QZSS (L1)
  • Інше: IP53, роз’єм для навушників, стереодинаміки, сканер відбитка пальця
  • Матеріали: спереду скло, рама та задня панель із пластику
  • Розміри: 161.1 х 75 х 7.9 мм, вага 181 гр.

Poco F5 — перший у світі смартфон з новим шикарним процесором Snapdragon 7 Plus Gen 2 від Qualcomm. Чудова річ про цей “середній” чіпсет полягає в тому, що він має багато спільних функцій з більш преміальним Snapdragon 8 Plus Gen 1. Він побудований за тим же 4-нм виробничим процесом TSMC і використовує ті ж ядра Cortex-X2, A710 і A510 з максимальною тактовою частотою 2,91 ГГц (8 Plus Gen 1 може працювати на трохи вищій частоті – до 3,19 ГГц). Графічний процесор Adreno 725 всередині також не надто відрізняється від 730 у 8 Plus Gen 1. Мінімальна комплектація Poco з 256 ГБ швидкої пам’яті UFS3.1. Оперативна пам’ять може бути збільшена до 12 ГБ і за типом LPDDR5. Така апаратна комбінація не тільки робить Poco F5 значним оновленням минулорічного – фантастичного – Poco F4, але й найшвидшим телефоном вартістю 16 000 грн на момент написання цієї статті.

В результаті Poco F5 перевершив всі очікування і буквально перевернув сценарій для телефонів середнього цінового сегменту, набравши 969 903 балів в AnTuTu. Це новий бенчмарк для своєї категорії, Poco F5. Троттлінг процесора не завжди дає сприятливі результати, що свідчить про те, що чіп можна було б ще трохи оптимізувати. Реальна продуктивність, чудова у всіх сенсах цього слова і не залишає бажати кращого, будь то базове повсякденне використання або графічні ігри. На відміну від телефонів-конкурентів від OnePlus і Realme, Poco не обмежує ігри з високою частотою оновлення. Якщо гра підтримує високу частоту оновлення то, Poco F5 може використовувати її без жодних питань.

Акумулятор ємністю 5 000 мАг з легкістю протримається більше дня, навіть якщо ви будете активно ним користуватися. Зарядний пристрій, що йде в комплекті, потужністю 67 Вт, заряджає телефон від 0 до 100 відсотків всього за 55 хвилин.

Все це Poco вкладає в тонкий і привабливий дизайн. Біла версія особливо виділяється своїм унікальним “морозним” ефектом глибини, в той час як чорна версія, є глянцевою та дзеркальною і добре імітує вигляд вуглецевого волокна. Ви також можете придбати Poco F5 у відтінку синього (такий як у нас). Вибір різноманітний і має зацікавити всіх покупців. У цьому поколінні Poco замінив скло на пластик, і хоча це може здатися погіршенням якості, телефон виглядає досить престижно. Крім того, це робить F5 одним з найтонших телефонів Poco, які коли-небудь були зроблені. І якість збірки дуже хороша. Задня панель має ледь помітний вигин до країв, в той час як рамка повністю пласка. Телефон зручно лежить в руці. Сканер відбитків пальців, розташований збоку, швидкий і надійний.

Дисплей і камера

Екран 6,67-дюймовий, плоский 1080 НD  OLED з частотою оновлення до 120 Гц і дискретизацією дотику 240 Гц. Панель може досягати пікової яскравості 1000 ніт і підтримує відтворення HDR10+ та Dolby Vision – функції, які тільки Xiaomi може запропонувати за такою ціною. Poco має гарні та тонкі рамки з усіх боків. Мультимедійний контент на цьому телефоні занурює в атмосферу і приносить задоволення. Завершує комплектацію захист екрану Corning Gorilla Glass 5 (F5 також поставляється з офіційним захистом за стандартом IP53).

Налаштування камери не змінилося порівняно з Poco F4. Ви отримуєте ту саму потрійну задню камеру OIS з роздільною здатністю 64 Мп, і результати не стали ні кращими, ні гіршими, хоча можна було б припустити, що новий процесор мав би зробити якусь магію.

Основна камера робить хороші фотографії з достатньою деталізацією, насиченими, хоча і трохи занадто насиченими кольорами і широким динамічним діапазоном при хорошому освітленні. За складних умов і при поганому освітленні вона також може захопити хорошу кількість деталей з мінімальним рівнем шуму або взагалі без нього. Нічний режим працює досить добре, щоб зробити яскравішим сценарій зйомки в умовах недостатнього освітлення, при цьому експозиція здебільшого точна. Надширококутна камера з роздільною здатністю 8 Мп робить більш реалістичні фотографії. Спотворення обробляються добре, і лише найприскіпливіше око зможе вказати на наявність шумів. Макрокамера з роздільною здатністю 2 Мп – знову ж таки, доповнює специфікацію. На Poco F5 можна записувати відео з роздільною здатністю до 4K @ 30 кадрів в секунду (F4 може записувати до 60 кадрів в секунду). Вони виходять гарними і чіткими, з природними тонами і досить широким динамічним діапазоном.

На передній панелі ви отримуєте 16-мегапіксельну камеру. Вона робить гарні селфі та приємні портрети при хорошому освітленні. Селфі при поганому освітленні могли б бути кращими. Запис відео досягає максимальної роздільної здатності 1080p 30 кадрів в секунду.

Фото зроблені на Poco F5:

Poco F5 5G – чи варто його купувати?

Якщо вам цікаво, чому ми не говорили про програмне забезпечення, то це тому, що тут немає про що говорити. Ви отримуєте MIUI 14 в цьому телефоні, який базується на Android 13. Раніше програмне забезпечення було великою відмінністю телефонів Poco, але в міру того, як він зростав, його індивідуальність дещо втрачалася. Сьогодні неможливо відрізнити телефон Poco від телефону Xiaomi/Redmi, не заходячи в налаштування. І це не означає, що в цьому немає нічого поганого. Все працює швидко і плавно, майже без помилок і зависань. Набір функцій значний і корисний. Але чи є у нього власне серце і розум, як колись було обіцяно? Ні. Не кажучи вже про те, що кількість небажаних додатків різко зросла, так що це ще одна річ, в якій Poco останнім часом зробив розворот.

Що стосується апаратного забезпечення, то краще, ніж це, не буває. Це єдине, що залишається незмінним донині. Вам потрібне висококласний смартфон, але ви не хочете переплачувати? Poco – це те, на що вам варто звернути увагу.

Poco F4 отримав корону за свою бездоганну продуктивність. Poco F5 бере все це і додає вдвічі більше цінності, що означає, що це крок у правильному напрямку. Ви можете придбати даний прийстрій у наших друзів з pixophone з 12 ГБ/256 ГБ за 16 000 гривень. З цією ціною він має достатньо потужності та яскравості, щоб звернути на нього увагу.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.