Огляд Apple Watch Series 8: узгодженість у всьому

Apple Watch дісталися 8 серії. З одного боку розумний годинник виглядає, як логічне продовження попередніх моделей, але з іншого, гаджет містять кілька цікавих моментів, що заслуговують на окрему увагу, в тому числі монітор температури і нову, до цього моменту не використовувану, функцію виявлення нещасних випадків. Ще до тестування Apple Watch Series 8, читаючи новини про цей пристрій, періодично траплялися нотатки про те, як годинник рятував своїм користувачам життя своєчасним сигналом до служби порятунку.

Дизайн розумного пристрою залишився незмінним, і це, на мій погляд, можна сприймати подвійно, як з позитивного, так і з негативного боку. Давайте уважніше познайомимося з цією новинкою і відзначимо собі всю її багатогранність.

При першому погляді стає ясно, що Watch Series 8 з погляду зовнішнього вигляду та дизайну не відрізняються від свого попередника. Без сумніву, це культовий дизайн, і безліч інших брендів, що носяться, без зазріння совісті копіюють його протягом ось уже багатьох років.

Циферблат Apple Watch Series 8 випущений у двох варіантах – 41 мм та 45 мм. Водночас годинник реалізований у двох варіантах підключення: “тільки GPS” або “GPS + стільниковий зв’язок” (“GPS + Cellular”). Матеріали, з яких може бути виконаний корпус годинника, включають алюміній і нержавіючу сталь. Також пристрій доступний у різних кольорах і з різними варіантами ремінців.

На тильній стороні годинника присутні різні датчики, на лівій бічній грані знаходиться динамік, а на правій – біки, що обертається і кнопки, а також мікрофон. Лицьову панель представляє дисплей Retina з роздільною здатністю 396 x 484 пікселів (352 x 430 пікселів у варіанті 41 мм). Дисплей реалізований на OLED-матриці та підтримує технологію розумного налаштування частоти оновлення екрана LTPO.

З максимальним рівнем яскравості до 1000 нит гаджет стає досить яскравим і легко читається навіть при яскравому сонячному світлі.

Крім легко впізнаваного дизайну, Watch Series 8 використовує той же запатентований механізм своїх ремінців, що й раніше, тому користувачі, які мають запас ремінців від попередніх варіантів годин, зможуть їх використовувати в даному випадку. Apple Watch Series 8 мають рейтинг надійності IP6X – захисту від пилу, а також доступні для використання під час плавання завдяки водонепроникності за стандартом WR50.

Watch Series 8 додаток “Компас”

Крім дизайну, Watch Series 8 успадкували від свого попередника переважну частину функціоналу. Пристрій чудово вписується в екосистему Apple і доповнює використання смартфона користувача точним відображенням повідомлень використовуваних програм, дозволяючи безпосередньо обробляти телефонні дзвінки. Крім перерахованого, з використанням годинника можна відповідати на електронні листи та повідомлення.

Варто сказати, що крім всіх звичайних і звичних програм, таких як погода, повідомлення, пошта, секундомір, календар і т. і., останнє оновлення операційної системи WatchOS 9 приносить додаткові, дуже корисні елементи. Наприклад, новий додаток “Ліки” дозволяє налаштовувати нагадування про будь-які ліки, які користувачеві необхідно регулярно приймати. Додаток “Компас”, який отримав тут велике оновлення, дозволяє орієнтуватися на місцевості, якщо користувач заблукав під час туристичного походу або просто знаходиться на будь-якій іншій незнайомій території.

Доповнився розділ здоров’я та фітнес. Увімкнення нових датчиків температури відкриває нові можливості для моніторингу здоров’я, особливо для жінок. Датчики температури доповнюють функції жіночого здоров’я, відстежуючи температуру під час сну, надаючи інформацію про зміни з часом, ретроспективні оцінки овуляції, прогнози місячних тощо.

Ще одне доповнення, що потенційно рятує життя, — виявлення нещасних випадків. Пристрій може розпізнати потрапляння в автомобільну аварію користувача, і в разі трагедії може автоматично попередити екстрені контакти та служби швидкої допомоги.

Apple Watch Series 8 містять всі функції стану здоров’я, що використовуються в попередніх моделях, включаючи оповіщення про високу і низьку частоту серцевих скорочень, ЕКГ, виявлення падінь, моніторинг кисню в крові і т. д. Поряд з цим, у годинах присутня безліч функцій відстеження фізичної активності та тренувань. Зокрема, новим доповненням став докладний аналіз сну, який показує, скільки часу користувач провів у швидкій фазі сну та глибокому сні. Також варто згадати той факт, що Apple Watch залишаються одними з двох смарт-годин, які підтримують вимірювання ЕКГ (другими є Fitbit Sense).

Завдяки двоядерному чіпу S8, годинник вийшов досить продуктивним і плавним в управлінні. Крім згаданих вище функцій, пристрій отримав покращений додаток “Тренування”, нові спеціальні можливості, нові циферблати та інше. Програма Watch має величезну колекцію всіляких циферблатів. Якщо майже нескінченної колекції мало, для бажаючих існують сторонні програми, такі як Facer, що дозволяють додавати додаткові циферблати.

Варто зазначити, що додаток “Здоров’я”, що використовується гаджетом, є одним із найбільш повноцінних. Як приклад можна навести таку функцію, як стійкість при ходьбі, яка відстежує, наскільки стійко користувач стоїть на ногах під час ходьби. І так практично з усіма функціями цієї програми.

Окремо варто сказати про моменти, що спричинили невеликі негативні враження.

Наприклад, нові датчики температури, які згадувалося раніше, вимірюють температуру зап’ястя, яка може відрізнятися від температури тіла. На точність показань може впливати температура навколишнього середовища, наприклад, взимку, коли температура шкірних покривів рук на холоді дещо нижча, ніж загальна температура тіла. Так само на свідчення можуть вплинути дієта, фізичні вправи, споживання алкоголю і т. і. Watch Series 8 намагається створити якусь базову температуру, виходячи з умов, що користувач носив гаджет перед сном і під час сну не менше п’яти ночей поспіль. Як тільки базовий рівень встановлений, далі годинник фіксую відхилення від базового рівня. Теоретично користувач може використовувати такі дані як сигнал для з’ясування можливого погіршення стану здоров’я.

Поруч із, є зауваження на час автономної роботи. Воно значно покращилося в порівнянні з першими моделями Apple Watch і зараз розраховане приблизно на півтора дні. Однак, на практиці використання годинника, що включає тривалі тренування на відкритому повітрі та підвищену інтенсивність звернення до додатків, інтервал автономної роботи становить приблизно 1 робочий день. Іноді виходило так, що годинник доводилося заряджати перед сном, щоб вони могли відстежити стан сну вночі.

Для порівняння, Fitbit Sense може працювати до тижня без заряджання, а Samsung Galaxy Watch5 Pro – близько трьох днів.

І остання моя претензія пов’язана з невиправдано високою гаджетою ціною. Apple Watch Series 8 45 мм Aluminium Case варіант GPS на момент написання публікації оцінювався в 20 000 грн, а такий же тип у варіанті GPS + Cellular щн дорожче. У сталевому виконанні зі шкіряним ремінцем ціна стає взагалі позамежною більше 50 000 грн.

Підсумок.

Подібно до крихітних незліченних компонентів кварцового годинника, кожен з яких органічно вписується в механізм і відіграє свою життєво важливу роль у підтримці роботи всього пристрою, Apple Watch використовує свої апаратне та програмне забезпечення для надійного і максимально точного функціонування. Охоплюючи аспекти здоров’я, фітнесу та штучного інтелекту, Apple Watch служать еталоном розумного пристрою. Для користувача iPhone, який шукає розумний годинник преміум-класу, Apple Watch Series 8 має стати однозначним вибором. Тим не менш, Apple повинна закладати у свої гаджети потенціал залучення нових користувачів, встановлюючи помірну ціну та триваліший інтервал автономної роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я