Apple випустила iOS з системою відстеження контактів з COVID-19

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple випустила третю бета-версію iOS 13.5 і iPadOS 13.5, в якій з’явилася система відстеження контактів хворих коронавирусною інфекцією – її компанія розробляє разом з Google. Про це пише Bloomberg.

Технологія відстеження від Apple і Google буде працювати через систему API, яку впровадять в iOS і Android за допомогою системних оновлень. Після запуску системи компанії відкриють код, який відстежує технології для розробників, які пізніше зможуть написати додатки.

При цьому першими розробляти додатки зможуть організації охорони здоров’я з усього світу – вони будуть створювати сервіси для підтвердження діагнозу COVID-19. Після цього додатку будуть за допомогою Bluetooth шукати, з ким контактує хворий і надсилати їм повідомлення про потенційне зараження.

Бета-тестування нової версії системи почалося 29 квітня. Додаткові деталі та інструкції по використанню коду для створення додатків розробники обіцяли розіслати окремо.

Крім того, в оновленні iOS і iPadOS з’явився автоматичний пропуск авторизації по Face ID, якщо на власника смартфона надіта маска. В цьому випадку система буде відразу ж просити ввести код для розблокування смартфона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.