Через служби Google Play будуть відстежувати поширення коронавірусу

Через служби Google Play будуть відстежувати поширення коронавірусу
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple і Google кілька днів тому оголосили, що об’єднають сили для боротьби з COVID-19( коронавірусом). Обидва техногіганти хочуть допомогти у відстеженні контактів і готують відповідні API для Android та iOS.

За інформацією TechCrunchApple дозволить відстежувати хворих через оновлення для iOS 13, яке незабаром буде розповсюджене. Однак для Android це не є рішенням, оскільки для оновлення Android потрібно буде занадто багато часу.

Google буде поширювати API, з допомогою сервісів Google Play, компанія створить  відповідне оновлення для всіх моделей з Android 6. Оновлення повинно бути розподілено в два етапи; воно розпочнеться у травні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак у Android все ще є одне питання. Як це буде працювати з багатьма смартфонами Android в Китаї, які не мають Google Play Services? А як щодо сучасних моделей від Huawei, де вони відсутні? Хоча частка смартфонів Huawei без сервісів Google може бути не настільки великою, але все-таки було б корисно включити її.

Відстеження контактів?

ЧЧерез служби Google Play будуть відстежувати поширення коронавірусу

Як Apple, так і iOS називають цю нову техніку «відстеженням контактів», але що таке відстеження контактів і як це працює?

Відстеження контактів, як правило, є аналогічним процесом, коли державні працівники просять зараженої особи перелічити всіх людей, з якими вона контактувала. Потім відділи охорони здоров’я просять цих людей стежити за симптомами та ізолюватися. Пандемія COVID-19 вже продемонструвала, як деякі країни використовують дані про місцезнаходження, отримані операторами, щоб відстежувати потенційно заражених.

Apple і Google працюють над створенням власного кросплатформенного рішення, яке краще зберігає конфіденційність. Наприклад, ваші дані про місцезнаходження або особистість ніколи не виявляться в процесі.

Коли двоє людей знаходяться на близькій відстані, їхні смартфони обмінюватимуться анонімними ідентифікаторами, які змінюються щодня. Якщо людині діагностують COVID-19, вони можуть примусити її пристрій передавати в хмару список усіх, з ким вона контактувала.

Тим часом на телефон другої людини періодично завантажуватиметься список усіх, хто отримав позитивний тест з її кола спілкування. Якщо збіг відбудеться, то буде запропоновано звернутися до органів охорони здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.