Свіже оновлення Word завершило багаторічну суперечку між користувачами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Свіже оновлення від Microsoft для текстового редактору Word вирішило давню суперечку: чи є подвійний відступ помилкою. Відтепер, при наявності двох відсутпів на початку речення, Microsoft Word буде підкреслювати їх і пропонувати замінити на один.

Традиція ставити два пропуски після крапки прийшла в сучасний світ з епохи друкарських машинок. У ті часи для друку використовувався моноширинний шрифт з однаковим інтервалом між символами. Тому, щоб читачі ясно бачили кінець речення, після крапки завжди ставився подвійний пробіл. З появою комп’ютерів і текстових редакторів з сучасними шрифтами, потреба в двох пробілах після крапки зникла, але деякі люди все одно продовжували дотримуватися старовинних традицій.

Вагомим приводом для продовження ставити два пропуски після крапки вважалося припущення, що вони збільшують швидкість читання тексту. У 2018 році вчені опублікували результати дослідження, які доводять, що подвійний пробіл дійсно прискорює читання приблизно на 3%. Але позитивний ефект спостерігався тільки у людей, які самі звикли використовувати два пропуски.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft впевнена, що деякі люди все одно продовжать ставити два пропуски. Принаймні, цього можуть зажадати консервативні керівники. Тому розробники залишили людям можливість ігнорувати повідомлення про помилку і зробити так, щоб подвійний пробіл не підкреслювався.

На даний момент оновлення з підкресленням подвійного пробілу в якості помилки доступний для користувачів настільної версії Microsoft Word. Компанія в основному отримала позитивні відгуки про нововведення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.