Facebook змінив дизайн стрічки новин

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З початку пандемії коронавірусної інфекції компанія Facebook почала боротись з неправдивою інформацією про вірус. Соцмережа наголосила, що буде фільтрувати інформацію про COVID-19, коли користувачі читають неперевірені ресурси. До речі, це вже не вперше соцмережа бореться з дезінформацією щодо коронавірусної інфекції, раніше стало відомо, що Twitter позначатиме всю неправдиму інформацію на цю тему.

Вже від сьогодні, платформа почне відображати повідомлення в новинних стрічках тих, хто натиснув “мені подобається”, відреагував або прокоментував «шкідливу дезінформацію про COVID-19».

Відповідно, соціальна мережа Facebook, цими сповіщеннями буде повідомляти користувачів, що та чи інша інформація про коронавірус є неправдивою. Серед такого контенту будуть міфи, які Всесвітня організація охорони здоров’я визнала помилковими, і контент, який соціальна мережа видалила «за заподіяння неминучої фізичної шкоди».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлення вийшло у відповідь на повідомлення некомерційної групи Avaaz, яка назвала сайт «епіцентром дезінформації щодо коронавірусу». У повідомленні Avaaz посилалася на численні пости, які містять небезпечні поради щодо здоров’я і підроблених ліків. Компанія ж повідомила, що за останні тижні вона видалила «сотні тисяч постів з дезінформацією». А для контенту, який Facebook не видаляє, опублікували статистику, яка передбачає, що ярлики з попередженням працюють: коли користувачі бачать їх, вони не переходять читати статтю повністю в 95% випадків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.