Google додала в Chrome для Android функцію голосового читання сторінок

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Google впроваджує нову функцію в браузері Chrome для Android, що дозволяє читати веб-сторінки вголос прямо з програми.

Реклама

Google запровадила нову функцію під назвою «Слухати цю сторінку», яка оснащена елементами керування відтворенням, подібними до тих, що використовуються в музичних плеєрах або додатках для подкастів. Ця опція дозволяє користувачам ставити на паузу, змінювати швидкість читання, а також перемотувати вперед або назад на 10 секунд.

Користувачі також мають можливість змінювати голос та мову відтворення. Підтримувані мови включають англійську, французьку, німецьку, арабську, хінді та іспанську, як зазначено на сторінці допомоги Google, присвяченій цій функції. Щоб перевірити наявність цієї функції, потрібно відкрити сторінку з великим текстом, натиснути на три точки в меню і вибрати опцію «Слухати цю сторінку», яка має з’явитися нижче опції перекладу.

Крім того, можна попросити Google Assistant прочитати веб-сторінку вголос і навіть перекласти її іншою мовою. Однак цей вибір переведе користувача з Chrome до Google, в той час як нова функція дозволяє залишатися в браузері.

Google також випробувала цю функцію для десктопної версії Chrome. У Safari для iPhone існує схожа функція «Слухати сторінку», яка читає веб-сторінки голосом Siri, володіючи багатьма тими ж елементами керування, що і Google. Нова опція була помічена мною в бета-версії Chrome, що досить характерно, оскільки Google зазвичай проводить використання функцій поетапно. 9to5Google повідомляє, що бачила її у версії 125 програми Chrome для Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: