Windows 11 отримала підтримку USB4 зі швидкістю 80 Гбіт/с

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пристрої, що використовують з’єднання USB4, поки не дуже поширені, але стають все більш поширеними. USB Promoter Group більше року тому представила специфікації швидшого варіанту USB4, але сумісні продукти не так широко доступні, а Windows тільки почала підтримувати цей стандарт. Тим часом його аналог Thunderbolt 5 також наближається до релізу.

Завдяки останньому загальнодоступному оновленню Windows 11 отримала підтримку USB4 зі швидкістю 80 Гбіт/с, також відомий як USB4 2.0. Оновлення входить до складання 22621.3235 та 22631.3235, які користувачі повинні отримати за допомогою автоматичного оновлення на цьому тижні.

Хоча специфікацію USB4 2.0 було завершено наприкінці 2022 року, продукти, що підтримують з’єднання зі швидкістю 80 Гбіт/с, з’являються повільно. Початковий варіант USB4, який може досягати швидкості 40 Гбіт/с, досі вважається передовим, оскільки сумісні продукти почали з’являтися лише торік.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого літа компанія MSI представила плату розширення USB4 зі швидкістю 40 Гбіт/с, а також з’явилися одні з перших високопродуктивних док-станцій USB4. Наприкінці минулого року Adata представила перший у галузі зовнішній твердотільний накопичувач з інтерфейсом USB4 зі швидкістю запису 3800 МБ/с та активним охолодженням.

Оновлення Windows передбачає, що пристрої, які підтримують з’єднання зі швидкістю 80 Гбіт/с, можуть стати широко доступними цього року. Певні умови дозволяють обладнання USB4 2.0 передавати дані зі швидкістю 120 Гбіт/с в одному напрямку та 40 Гбіт/с в іншому. Intel планує дозволити розробникам працювати з Thunderbolt 5 зі схожими специфікаціями та можливостями, починаючи з другого кварталу 2024 року, тому пристрої, які його підтримують, також можуть почати з’являтися цього року.

Ще одне цікаве доповнення в новому оновленні Windows дозволяє ножиці редагувати останні фотографії, зроблені на підключеному пристрої Android користувача. Дозволяючи ПК доступ до пристрою Android у розділі «Установки» > «Bluetooth та пристрої» > «Мобільні пристрої» > «Керування пристроями», користувачі можуть отримувати миттєве повідомлення, коли пристрій робить нове зображення або знімок екрана.

Microsoft, схоже, також посилює інтеграцію Windows та Android. Інсайдерські канали нещодавно отримали можливість використовувати пристрої Android як веб-камери, імітуючи систему Apple Continuity.

USB4 2.0 є не єдиним новим способом підключення, до якого готується Windows. Канал Insider Canary нещодавно отримав підтримку Wi-Fi 7, що дозволяє підключатися до мережі вчетверо швидше, ніж Wi-Fi 6, використовуючи ширший спектр діапазонів сигналів. Стандарт Wi-Fi 7 був остаточно розроблений у січні, і повністю сертифіковані пристрої, ймовірно, почнуть з’являтися протягом кількох наступних років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.