Наступне велике оновлення Windows 11 не поширюється на старі ПК

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft нещодавно підтвердила на своїй платформі розробників Learn.microsoft.com, що цього року Windows 11 отримає оновлення під назвою 24H2. Поки що офіційно не оголошено, коли саме це станеться.

Зображення: MicrosoftОднак стає все більш очевидним, що можуть виникнути наслідки для користувачів, які використовують операційну систему на старих ПК. Найімовірніше, вони не зможуть отримати оновлення.

Причиною цього є функція Popcnt (Popcount або Population Count). Мабуть, її має підтримувати ЦП, тобто головний процесор комп’ютера. За даними інтернет-журналу Winfuture, її було представлено тільки в 2008 році, а це означає, що старі комп’ютери не відповідають системним вимогам для апгрейда.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зміну вимог до обладнання помітив користувач Боб Поні. У Твіттері (X) він пише, що без Popcnt комп’ютер не завантажиться, тобто не запуститься. Імовірно, це пов’язано з тим, що в наступному великому оновленні Windows 11 різні драйвери використовуватимуть інструкцію CPU Popcnt, включно з драйверами USB-XHCI, які застосовуються для підтримки USB 3.0 або вище.

Для користувачів старих комп’ютерів з Windows це означає, що вони, швидше за все, не зможуть оновитися до нової версії Windows 11. Попередня версія Windows 11 працювала на старих комп’ютерах без будь-яких серйозних обмежень. Експерти припускають, що знайти рішення проблеми буде складно.

Наступна версія Windows 11 буде заснована на новій платформі Windows під назвою Germanium. Очікується, що вона продемонструє можливості штучного інтелекту наступного покоління. Очікується, що випуск Windows 24H2 відбудеться у вересні або жовтні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.