У браузері Opera на смартфонах з’явився штучний інтелект Aria

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Opera у співпраці з OpenAI оголосила про запуск Aria – штучного інтелекту на основі ChatGPT, у браузері для Android. Завдяки новій функції користувачі зможуть використовувати можливості ШІ в режимі реального часу безпосередньо зі свого мобільного пристрою.

Aria пропонує такі функції, як пошук інформації, вижимання вмісту веб-сторінок у кількох абзацах, створення коду або розширені відповіді на запитання користувачів. Наприклад, помічник може порекомендувати вам фільм для перегляду, допомогти вибрати новий смартфон, або розповісти про якийсь науковий факт доступними словами у форматі діалогу.

Opera звертає увагу, що Aria це не простий віджет для доступу до ChatGPT. Вона працює на власному двигуні Composer, який дозволяє підключатися до більшої кількості моделей штучного інтелекту, і в майбутньому розширюватиметься за рахунок інтеграції нових функцій. Вже зараз Aria реалізована зручніше, ніж інші веб-сторінки та сервіси, що надають доступ до ChatGPT з мобільних пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб скористатися ІІ-помічником в Opera, потрібно клікнути по меню налаштувань у правому нижньому кутку екрана, де з’явилася вкладка « Aria, ШІ в браузері». Далі потрібно створити або залогінитись у свій обліковий запис, і вікно ІІ можна буде запускати по натисканні цієї ж вкладки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.