Програми

Оновіть свій браузер: Google значно пришвидшила Chrome

Share

Google оголосила про велике досягнення: у компанії оптимізували програмний код ядра Chromium. Саме на цьому ядрі працюють браузери Google Chrome, Microsoft Edge, Opera, “Атом” і “Яндекс Браузер”.

Завдяки новій версії ядра Chromium, браузери працюють швидше на 10%. Це означає, що самі вкладки менше лагатимуть, рідше вилітатимуть з оперативної пам’яті, а сайти відкриватимуться на частки секунд швидше, стабільність самого застосунку при цьому ніяк не покращилася.

У Google заявили, що нововведення стосується не тільки браузерів для ПК, а й мобільних версій. Відповідно, останні версії Google Chrome та інших додатків з Chromium працюватимуть краще і на смартфонах. Але порівняно з 10-відсотковим приростом на ПК, додатки на телефонах мають працювати на 30% швидше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як докази Google показала результати тесту Apple Speedometer 2.1. Це синтетичний тест, який імітує роботу користувача в мережі (своєрідний AnTuTu для браузерів). За даними розробників, браузери зі старою версією Chromium видавали 340 балів у тесті, з новою – 390 балів.

Щоб оцінити збільшену швидкість Google Chrome та інших браузерів, просто оновіть додаток до останньої версії. Компанія заявила, що навіть за такого незначного приросту продуктивності, звичайні користувачі явно помітять прискорену роботу програми.

Але ми нагадаємо, що швидкість відкриття вкладок також залежить від серверів, вашого місця розташування, вашого ПК і якості Wi-Fi-зв’язку. Вищезазначене нововведення не поширюється на браузери Mozilla Firefox і “Сафарі”, оскільки вони працюють на базі іншого ядра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Названо смартфони Nokia які отримають Android 15

    Nokia - один з небагатьох брендів, які пропонують на своїх смартфонах версію Android, близьку до…

    16.05.2024

    Виявлено перший троян для iPhone: ступінь його ризику досі невідома

    Торік, у жовтні 2023 року, на Android з’явився новий троян “Golddigger”, який використовує служби доступності.…

    16.05.2024

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024