Оновіть свій браузер: Google значно пришвидшила Chrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google оголосила про велике досягнення: у компанії оптимізували програмний код ядра Chromium. Саме на цьому ядрі працюють браузери Google Chrome, Microsoft Edge, Opera, “Атом” і “Яндекс Браузер”.

Завдяки новій версії ядра Chromium, браузери працюють швидше на 10%. Це означає, що самі вкладки менше лагатимуть, рідше вилітатимуть з оперативної пам’яті, а сайти відкриватимуться на частки секунд швидше, стабільність самого застосунку при цьому ніяк не покращилася.

У Google заявили, що нововведення стосується не тільки браузерів для ПК, а й мобільних версій. Відповідно, останні версії Google Chrome та інших додатків з Chromium працюватимуть краще і на смартфонах. Але порівняно з 10-відсотковим приростом на ПК, додатки на телефонах мають працювати на 30% швидше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як докази Google показала результати тесту Apple Speedometer 2.1. Це синтетичний тест, який імітує роботу користувача в мережі (своєрідний AnTuTu для браузерів). За даними розробників, браузери зі старою версією Chromium видавали 340 балів у тесті, з новою – 390 балів.

Щоб оцінити збільшену швидкість Google Chrome та інших браузерів, просто оновіть додаток до останньої версії. Компанія заявила, що навіть за такого незначного приросту продуктивності, звичайні користувачі явно помітять прискорену роботу програми.

Але ми нагадаємо, що швидкість відкриття вкладок також залежить від серверів, вашого місця розташування, вашого ПК і якості Wi-Fi-зв’язку. Вищезазначене нововведення не поширюється на браузери Mozilla Firefox і “Сафарі”, оскільки вони працюють на базі іншого ядра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.