Як увімкнути максимальну продуктивність у Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи знаєте ви, що ваш комп’ютер ніколи не працює на 100% своєї потужності? Ми вичавлюємо краплі, видаляючи програми, що не використовуються, відключаємо віджети і непотрібні налаштування, але все одно найвищу потужність отримати не можна.

В операційній системі Windows 10 закладено одну дуже цікаву фішку. Якщо ми зайдемо через панель управління в розділ “Електроживлення”, то побачимо приблизно таку картину:

За замовчуванням, у нас може стояти «збалансована» схема електроживлення, а якщо ви працюєте на ноутбуці від батареї, то може бути ще один режим економії енергії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Починаючи з оновлення 1803 у Windows 10 для звичайних користувачів додано унікальне налаштування, яке використовується на серверах та робочих станціях. Вона має назву «Максимальна продуктивність». Під час активації цього параметра забираються мікрозатримки в роботі Windows.

Як увімкнути це налаштування?

Все дуже просто. Хакером нам не потрібно бути, але можна стати лише на кілька секунд. Для того, щоб увімкнути максимальну продуктивність Windows, нам необхідно відкрити командний рядок PowerShell. Робиться це просто правою кнопкою по меню пуск, далі вибираємо Windows PowerShell (адміністратор).

Без паніки! Вийде синє вікно, в яке нам потрібно ввести лише одну команду і натиснути клавішу «Enter».

Сама команда, яку вводимо у синє вікно:

powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

Систем нам відповість видавши новий GUID схеми живлення та у дужках буде зазначено, що максимальна продуктивність включена. Далі йдемо в панель управління в розділ «Електроживлення» і просто активуємо це налаштування:

Все, комп’ютер працюватиме трохи швидше. На дуже потужному залозі ви навряд чи помітите зміну роботи на краще, а от на слабких або морально застарілих ПК результат видно неозброєним поглядом. Якщо вам з якихось причин потрібно вимкнути максимальну продуктивність Windows 10, для цього відкриваємо PowerShell і вводимо команду:

powercfg -restoredefaultschemes

Ця команда поверне налаштування електроживлення за замовчуванням.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.