Windows 11 отримає “круту” фішку з MacOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Розробники, що працюють над утилітою Microsoft PowerToys, збираються вбудувати в неї аналог «Швидкого перегляду» файлів у macOS. Про це вони написали у своєму Reddit-акаунті.

“Швидкий перегляд” у macOS працює наступним чином: користувач клацає мишею по будь-якому файлу, виділяючи його, після чого натискає “пробіл” на клавіатурі, і на екрані з’являється вікно попереднього перегляду вибраного файлу. Відкривати відповідну програму при цьому не потрібно. Кнопками навігації можна переглядати всі файли в поточній папці без необхідності закривати та відкривати перегляд знову. Це дуже зручно та економить час.

Розробники PowerToys оголосили, що створили тестову версію швидкого перегляду для Windows 11. Вона дозволяє швидко переглядати файли, подібно до того, як це працює в macOS. Зараз утиліта дозволяє швидко переглянути виділений файл за натисканням Shift + “пробіл” – прев’ю відкривається поверх інших вікон, при цьому програма для перегляду не запускається. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гілка вже зібрала багато коментарів. Деякі сприйняли ідею скептично, інші написали, що сторонні інструменти для попереднього перегляду вже давно існує. Але більшість Reddit-користувачів зустріли цю роботу із захопленням і попросили дати їм посилання, як тільки фішку можна спробувати.

Зараз ця фішка працює як прототип, і спробувати її поки що не вдасться – розробники просто не надали посилання для скачування. Однак якщо все піде за планом, то перегляд може з’явитися на Windows 11 найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.