Хакери знайшли новий спосіб красти акаунти користувачів через браузер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зловмисники знайшли новий спосіб викрадати дані користувача. Роблять вони це через зміну сторінки Google Chrome.

Експерти з’ясували, що хакери навчилися створювати підроблені веб-сторінки, які імітують вікна входу різних сервісів. Вони підміняють кнопку реєстрації або входу на фішинговому сайті, натиснувши на яку у жертви відкривається нова сторінка у браузері.

Вона імітує вікно входу, нагадуючи своїм зовнішнім виглядом послуги Google, Facebook, Dropbox і т.д. Як тільки користувач вводить свої логін та пароль, вони миттєво передаються на сервери шахраїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти окремо відзначили, що підроблена сторінка входу дуже нагадує оригінальну, тому відрізнити її від справжньої досить складно. У зв’язку з цим єдина порада, яку дали фахівці, — з обережністю відвідувати сумнівні веб-ресурси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.