У Chrome з’явився зручний редактор скріншотів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви використовуєте браузер Chrome на своєму Android-пристрої, то, напевно, знаєте про зручний інструмент для створення скріншотів. Google зараз пропонує цю утиліту для настільної версії браузера, але з цінним доповненням.

Інструмент створення скріншотів – чудовий додаток до веб-браузера. На даний момент у редакторі не так багато функцій, але згодом розробники обіцяють випускати оновлення і розширити функціональність утиліти.

Увімкнення утиліти та редактора складається з двох етапів, також вам необхідно переконатися, що ви використовуєте збірку Chrome 98. Щоб увімкнути інструмент для створення скріншотів, виконайте такі дії:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Запустіть Chrome та перейдіть на chrome://flags
  2. Знайдіть Desktop Screenshots і виберіть Enabled в меню, що розкривається
    Знайдіть Desktop sharing hub in Omnibox і виберіть Enabled в меню, що розкривається
  3. Перезавантажте Chrome

Потім ви можете зробити скріншот, натиснувши кнопку «Поділитися» в адресному рядку та вибравши параметр «Скріншот». Використовуйте інструмент виділення, щоб намалювати область екрана, яку ви хочете “заскрінити”. Зображення буде збережено в буфері обміну, щоб ви могли вставити його до документа або редактора зображень, але ви також можете натиснути кнопку «Завантажити», щоб зберегти копію.

Можливість робити скріншоти – це добре, але трохи дратує необхідність перемикатися на редактор зображень, щоб вносити базові налаштування, зміни чи доповнення. Google пропонує редактор для Chrome. На даний момент редактор скріншотів можна увімкнути в такий спосіб:

  1. Запустіть Chrome та перейти на chrome://flags
  2. Знайдіть Desktop Screenshots Edit Mode і виберіть Enabled у розкривному меню
  3. Перезавантажте Chrome

Тепер можна отримати доступ до редактора, перейшовши за посиланням chrome://image-editor або вибравши параметр «Скріншот» у меню загального доступу, зробивши скріншот і натиснувши «Змінити» .

Google планує додати редактор у версії Chrome для macOS, Windows та Linux, а також у ChromeOS.

За минулі роки Google, як і інші виробники браузерів, усвідомили, що веб-браузер – це більше, ніж просто перегляд веб-сторінок. Додається все більше функцій, деякі з яких є відповіддю на запити користувачів, інші у відповідь на розвиток інтернету.

Додавання утиліти для скріншотів та редактора – лише останні з ряду розробок, що розширюють можливості браузера та можливості користувачів. Оскільки люди все більше і більше часу проводять за використанням веб-браузера та хмарних інструментів, є сенс зробити програмне забезпечення максимально корисним, потужним та багатофункціональним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.