Програми

Як повернути в Windows 11 функції, що відсутні, з Windows 10

Share

Після виходу нової версії Windows люди почали нарікати на незручність деяких елементів. Про те, як вирішити цю проблему – у статті користувача під ніком Zystax.

За словами Zystax, інтерфейс Windows 11 створено для сенсорних екранів. Тому користувачі ноутбуків і настільних комп’ютерів стали відчувати незручності. Але це досить легко виправити. Нижче – про повернення звичного вигляду та зручних функцій.

1. Контекстне меню

Для цього потрібна утиліта Windows 11 Classic Context Menu v1.0. Після завантаження програми потрібно відкрити, а потім клікнути на Enable Win11 Classic Context Menu Style. Все має повернутися до вигляду як у Windows 10.

2. Регулятор гучності

У новій версії операційної системи більше не можна регулювати гучність коліщатком миші. Також у цьому вікні з’явилися різні непотрібні функції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виправить ситуацію утиліта EarTrumpet, яку можна безкоштовно скачати в Microsoft Store. Після її встановлення ви одразу отримаєте можливість регулювати рівень гучності різних програм на комп’ютері.

3. Проблеми з анімацією вікон

Зокрема, це помітно при згортанні та розгортанні вікон або при натисканні будь-якої кнопки в установщику. Щоб вимкнути це, потрібно в «Параметрах швидкодії» прибрати галочку біля пункту «Анімація вікон під час згортання та розгортання».

4. Меню “Пуск”

Ним зручно користуватися лише за наявності сенсорного екрана у пристрою. Щоб перемістити меню «Пуск» вліво, потрібно завантажити утиліту Open-Shell-Menu. Після встановлення вам необхідно просто вибрати потрібний тип меню та поставити галочку навпроти пункту «Заміна стартової кнопки».

5. Стрічка провідника

Насамперед вам потрібно натиснути поєднання Win+R, потім ввести в рядку regedit. Після цього необхідно знайти гілку HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions. Потім у Shell Extensions вибрати “Створити”, потім “Розділ”. Далі потрібно створити розділ під назвою Blocked. У цьому розділі потрібно створити рядковий параметр з ім’ям {e2bf9676-5f8f-435c-97eb-11607a5bedf7}.

6. Панель завдань

Зробити її як у Windows 10 допоможе програма Explorer Patcher. Ця утиліта є файлом dxgi.dll, який необхідно скопіювати в C:\Windows, а потім перезапустити провідник.

Щоб увімкнути відображення системних значків на панелі завдань, потрібно натиснути Win + R, в рядок вставити %windir%\explorer.exe shell:::{05d7b0f4-2121-4eff-bf6b-ed3f69b894d9}\SystemIcons, а потім натиснути “ОК”. У вікні, яке відкрилося, можна вибрати потрібні значки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Windows 11
  • Останні записи

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024

    Телефон на зарядці всю ніч: шкідливо чи ні

    Багато власників смартфонів побоюються залишати гаджети на зарядці на всю ніч і правильно роблять. Пояснюємо,…

    01.05.2024

    Мільярди смартфонів в небезпеці через дефект клавіатури

    Нещодавній звіт фахівців з кібербезпеки з Citizen Lab виявив суттєвий недолік безпеки в кількох популярних…

    01.05.2024

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024