Як повернути в Windows 11 функції, що відсутні, з Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після виходу нової версії Windows люди почали нарікати на незручність деяких елементів. Про те, як вирішити цю проблему – у статті користувача під ніком Zystax.

За словами Zystax, інтерфейс Windows 11 створено для сенсорних екранів. Тому користувачі ноутбуків і настільних комп’ютерів стали відчувати незручності. Але це досить легко виправити. Нижче – про повернення звичного вигляду та зручних функцій.

1. Контекстне меню

Для цього потрібна утиліта Windows 11 Classic Context Menu v1.0. Після завантаження програми потрібно відкрити, а потім клікнути на Enable Win11 Classic Context Menu Style. Все має повернутися до вигляду як у Windows 10.

2. Регулятор гучності

У новій версії операційної системи більше не можна регулювати гучність коліщатком миші. Також у цьому вікні з’явилися різні непотрібні функції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виправить ситуацію утиліта EarTrumpet, яку можна безкоштовно скачати в Microsoft Store. Після її встановлення ви одразу отримаєте можливість регулювати рівень гучності різних програм на комп’ютері.

3. Проблеми з анімацією вікон

Зокрема, це помітно при згортанні та розгортанні вікон або при натисканні будь-якої кнопки в установщику. Щоб вимкнути це, потрібно в «Параметрах швидкодії» прибрати галочку біля пункту «Анімація вікон під час згортання та розгортання».

4. Меню “Пуск”

Ним зручно користуватися лише за наявності сенсорного екрана у пристрою. Щоб перемістити меню «Пуск» вліво, потрібно завантажити утиліту Open-Shell-Menu. Після встановлення вам необхідно просто вибрати потрібний тип меню та поставити галочку навпроти пункту «Заміна стартової кнопки».

5. Стрічка провідника

Насамперед вам потрібно натиснути поєднання Win+R, потім ввести в рядку regedit. Після цього необхідно знайти гілку HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions. Потім у Shell Extensions вибрати “Створити”, потім “Розділ”. Далі потрібно створити розділ під назвою Blocked. У цьому розділі потрібно створити рядковий параметр з ім’ям {e2bf9676-5f8f-435c-97eb-11607a5bedf7}.

6. Панель завдань

Зробити її як у Windows 10 допоможе програма Explorer Patcher. Ця утиліта є файлом dxgi.dll, який необхідно скопіювати в C:\Windows, а потім перезапустити провідник.

Щоб увімкнути відображення системних значків на панелі завдань, потрібно натиснути Win + R, в рядок вставити %windir%\explorer.exe shell:::{05d7b0f4-2121-4eff-bf6b-ed3f69b894d9}\SystemIcons, а потім натиснути “ОК”. У вікні, яке відкрилося, можна вибрати потрібні значки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.