Facebook спіймали на стеженні за користувачами через камеру під час перегляду стрічки

«Глюк» в роботі інтерфейсу Facebook дозволив дізнатися, що додаток на смартфоні непомітно включає камеру під час перегляду стрічки новин і може стежити за користувачем.

Першим звернув увагу на цю проблему Джошуа Меддукс, який написав в Twitter про постійно працюючу камеру під час використання Facebook. Виявляється, якщо відкрити в стрічці новин фотографію, а потім трохи зрушити її вправо – можна побачити частину вікна «видошукача» камери. Воно з’являється миттєво, без будь-якої затримки на активацію, через що можна запропонувати про постійну активність під час перегляду стрічки.

Проблему можна відтворити тільки на iOS 13.2.2. Тому думки експертів щодо вразливості розділилися: одні погодилися щодо ймовірності помилки в програмному коді програми, інші вважали це підтвердженням тотального стеження за користувачами. Представники Facebook закономірно оголосили про ненавмисну природу цієї події і пообіцяли випустити оновлення з виправленням помилки.

До речі, деякі користувачі смартфонів з висувною фронтальною камерою повідомляють про її «довільну» активацію при використанні програми Facebook. Однак масових скарг на це поки немає, так само як і переконливих підтверджень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.