Microsoft: дизайн Windows 11 не знизить продуктивність ОС

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft не вважає, що дизайн Windows 11 може негативно позначитися на продуктивності. Софтмейкер в сеансі питань і відповідей для розробників розповів про вплив оновленого Fluent Design на роботу системи.

В першу чергу Microsoft запевнила, що для неї в пріоритеті продуктивність Windows 11. Наприклад, для закруглених кутів іконок компанія оптимізувала процес рендеринга, аналогічний підхід у дизайнерів був до переробленому меню «Пуск». Тому софтмейкер закликає розробників при створенні додатків робити так, щоб вони виглядали, як спеціально розроблені для Windows 11.

Також Microsoft поділилася інформацією про новий «дизайнерському матеріалі» під назвою Mica. Його завдання – вирівнювати колір фону неактивних додатків з робочим столом, створюючи «ієрархію квітів». Таким чином відкриті програми не будуть відволікати користувача від роботи в поточному додатку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До того ж компанія акцентувала увагу на зауваженнях в мережі про «запозиченні» у Apple з macOS деяких елементів дизайну для Windows 11.

«Хороший дизайн має тенденцію бути схожим. Ми вчимося один в одного, але Fluent існує вже давно », – зазначив керівник відділу розробки платформи Microsoft Кевін Галло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.