Подивіться на нове меню в Windows 11. Вийшло дуже красиво і функціонально

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І до, і після релізу Windows 11 навколо неї відбувається чимало обговорень. І це не дивно – Microsoft не так часто змінює порядковий номер своєї головної ОС. Оновлення дійсно вийшло масштабним. І, хоча масовий доступ до апдейт буде відкритий ще не скоро , розробники, інсайдери і користувачі-ентузіасти встановлюють бета-версію на свої ПК і знаходять нові цікаві фішки.

На чергове нововведення звернув увагу китайський ресурс MyDrivers. Відповідно до джерела, Microsoft значно перемалював спливаючі вікна – вони стали красивіше і зручніше.

Windows 11

Йдеться про «вспливашки», які з’являються на екрані при натисканні правої кнопки миші на якомусь об’єкті. Раніше це було просто віконце з рядками функціонального тексту. Тепер же вікна змінилися до невпізнання: поруч з назвою кожної дії з’явився його значок, швидкість і анімація відкриття відточили, а самі рядки краще адаптували для управління пальцями або стилусом на сенсорному екрані. При певній ситуації значки дій з’являються одним рядком без підписів у верхній частині вікна. До слова, ефект «блюра» теж змінився – тепер це стиль «матового скла». 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Windows 11

Окремої уваги гідне вікно «Поділитися». Воно стало дуже схоже на таке в iOS / iPadOS – тепер при натисканні «Поділитися» користувач побачить нове вікно з декількома блоками: серед них будуть недавні додатки, недавні і запропоновані контакти, а також інші пристрої, які знаходяться поблизу і можуть прийняти файл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.