Топ-50 додатків, які швидко розряджають смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники захищеного хмарного сховища pCloud назвали найбільш ресурсомісткі мобільні додатки, які займають найбільше вільного простору на пристрої і споживають багато енергії. Статистика була складена на основі аналізу сотні найпопулярніших програм. 

pCloud

Для складання рейтингу найвимогливіших до ресурсів додатків фахівці враховували три параметра: запитувані дозволу, споживання енергії та наявність темної теми. На основі зібраних даних мобільний клієнт для синхронізації з фітнес-трекера Fitbit і фірмовий додаток мобільного оператора Verizon сильніший інших протестованих програм впливають на автономність смартфона. Кожне з них може в тлі використовувати 14 з 16 доступних дозволів, таких як камера, сховище, місце розташування, контакти та інші. За ними слідують Skype і Uber.

pCloud

У топ-20 найбільш вимогливих додатків домінують всілякі соцмережі, такі як Facebook і Instagram, і месенджери на кшталт Telegram і WhatsApp. Правда, незрозуміло, чому з 50 тільки 3 додатка нібито підтримують темну тему, тоді як в реальності така функція є в більшості сучасних програм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

pCloud

Якщо говорити про додатки, які займають найбільше місця на смартфоні, то лідером в рейтингу pCloud виявилося United Airlines – 437,8 МБ. На другому місці знаходиться Lyft (325,1 МБ), а на третьому розташовується Uber (299,6 МБ). Чимало вільного простору також «з’їдають» Fitbit і Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.