Google Chrome став ще менш ненажерливим

Компанія Google оновила браузер Chrome до версії на всіх підтримуваних платформах, включаючи Android, iOS, Windows, macOS і Linux. Він став набагато менш вимогливим до ресурсів, що повинно позначитися на зручності його використання.

Ступінь поліпшень в Chrome варіюється в залежності від платформи. Наприклад, на macOS він тепер споживає на 8% менше оперативної пам’яті за рахунок більш ефективного розподілу ресурсів між відкритими вкладками (на інших платформах це вже було реалізовано раніше). За словами Google, ноутбуки з macOS, на яких запущено Chrome, тепер менш інтенсивно нагріваються, а час їх автономної роботи збільшився.

Що стосується Windows, то на цій платформі Chrome став більш економним при рендеринге сторінок і використанні GPU для відтворення графіки, а загальна чуйність браузера збільшилася на 9%.

На Android браузер Chrome запускається на 7,5% швидше, споживає на 5% менше пам’яті, завантажує сторінки на 2% швидше і рідше аварійно падає через помилки. Google підкреслює , що при використанні флагманських смартфонів і планшетів з топової начинкою і Android версії 10 і вище браузер став на 8,5% швидше і 28% плавніше.

У реальності ці поліпшення можуть бути помітні не у всіх сценаріях використання. Google призводить лише усереднені результати, отримані при тестуванні в лабораторних умовах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.