Microsoft припинила підтримку Windows 10 1809

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви користуєтеся операційними системами Windows 10 Home або Pro версією 1809 прийшов час переходити на більш сучасний варіант. У вівторок підтримка випущеної два роки тому версії була припинена після отримання останнього накопичувального оновлення. Спочатку підтримка повинна була закінчитися навесні, але через пандемію коронавірусу Microsoft продовжила її на півроку.

Таким чином, підтримка версії 1809 триває протягом 30 місяців для редакцій Windows 10 Enterprise і Windows 10 Education. Для них вона закінчиться в травні наступного року.

Якщо ваш комп’ютер працює на цій версії, потрібно буде попрацювати, щоб уникнути поновлення. Microsoft виконує автоматичне оновлення, якщо наближається термін припинення підтримки встановленої на комп’ютері версії. Версія 1809 була близька до цього протягом року. Ще в минулому грудні Microsoft почала автоматично оновлювати комп’ютери на 1809 до версії 1909. Коли підтримка була продовжена, автоматичні оновлення поновилися в червні, на цей раз до версії 2004.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Великі поновлення є необов’язковими, якщо не наближається термін припинення підтримки поточної версії. Винна в цьому версія 1809 яка в момент свого релізу була вкрай низької якості. В результаті через кілька днів після початку поширення її прибрали і кілька тижнів доводили до розуму.

З наступної версії 1903 Microsoft змінила порядок поширення подібних оновлень. Вони не встановлюються автоматично, потрібно вручну перевірити їх наявність і прийняти рішення про встановлення.

Далі буде припинена підтримка версії 1903 в цьому році, до чого залишилося менше місяця. Microsoft минулого тижня оголосила, що почне автоматично оновлювати цю версію до більш сучасної.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.