Apple представила macOS Big Sure з повністю зміненим дизайном

Представлено macOS Big Sure з повністю зміненим дизайном
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В оновленні майже немає значних нових функцій, весь акцент зробили на дизайні, щоб зробити інтерфейс на комп’ютерах, планшетах і смартфонах Apple більш універсальним. Для цього в новій macOS Big Sure переробили іконки, кнопки та інші деталі дизайну.

Представлено macOS Big Sure з повністю зміненим дизайном

В системі зробили нове меню налаштувань, яке відкривається в верхньому правому куті. Також в систему додали підтримку віджетів з мобільних систем.

Трохи оновили браузер Safari. Тепер він вміє відслідковувати всі трекери, які використовують сайти для збору інформації про користувачів – окремі трекери можна заблокувати. Ще браузер отримав підтримку розширень, вони встановлюються, як додатки через AppStore. Також в Safari вбудували перекладач.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важливе оновлення

Apple на WWDC 2020 оголосила про поступову відмову в комп’ютерах Mac від процесорів Intel і x86-архітектури на користь ARM-чипів власного виробництва. Компанія займається проєктуванням мобільних процесорів з часів iPhone 4, і тепер готова впроваджувати їх в настільні ПК і ноутбуки.

Представлено macOS Big Sure з повністю зміненим дизайном

На презентації компанія розповіла, що ARM-процесори вже можуть скласти конкуренцію чипам в сучасних ноутбуках по продуктивності і помітно виграють в енергоефективності та тепловиділенню – комп’ютери зможуть працювати довше і менше грітися.

До того ж разом з ARM-архітектурою комп’ютери Mac зможуть бути постійно підключеними до інтернету – як і смартфони, ноутбуки зможуть оновлювати пошту, повідомлення та інші дані, коли система знаходиться в сплячому режимі.

Apple поки не готова представити перший комп’ютер на ARM-процесорі, але розробники отримають доступ до нового набору Xcode, щоб працювати над першими додатками для нової архітектури. Microsoft, Adobe та інші компанії вже оновили свої програми для ARM.

Компанія планує поступово перейти на власні процесори протягом двох років – паралельно будуть випускатися комп’ютери з процесорами Intel для складних завдань. Перший ARM-комп’ютер з’явиться вже в кінці 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.