Витік iOS 14 і iPadOS 14 розкрив подробиці можливостей iPhone і iPad

Витік iOS 14 і iPadOS 14 розкрив подробиці можливостей iPhone і iPad
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сайт 9to5Mac отримав доступ до ранніх тестових збірок iOS 14 і iPadOS 14, уважно вивчив ці оновлення і розповів, що нового з’явиться в смартфонах і планшетах Apple після випуску цих оновлень.

Siri без інтернету

Функція перекладу з однієї мови на іншу тепер використовує ШІ-систему Neural Engine, яка працює на пристрої навіть без підключення до інтернету. Завдяки цьому Siri зможе перекладати текст в будь-якій ситуації, навіть коли мережа недоступна. Крім того, Siri зможе без інтернету виконувати деякі інші дії, коли не потрібно звертатися до онлайн-ресурсів за отриманням інформації.

Apple Pencil і Safari

Браузер Safari отримає підтримку стилуса Apple Pencil. Використовуючи стилус користувач зможе зробити навігацію по сторінках, робити нотатки і виконувати деякі інші дії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Віджети і шпалери

Можливості віджетів і шпалер будуть розширені. З’являться шпалери, які динамічно змінюються, а віджети будуть працювати приблизно так само, як в Android, тобто зможуть відображати набагато більше різної інтерактивної інформації.

Інше

В iOS 14 також реалізована підтримка режиму «картинка-в-картинці» для відтворення відео в невеликому віконці, яке можна переміщати по екрану поверх запущеного додатку. Карти зможуть працювати в доповненій реальності, і такий же AR-режим з’явиться в додатку «Локатор», який призначений для пошуку втрачених ґаджетів. У чаті iMessage з’явиться можливість видаляти повідомлення після їх відправки у себе і у одержувача (як в WhatsApp, Telegram і багатьох інших месенджерах).

Витік iOS 14 і iPadOS 14 розкрив подробиці можливостей iPhone і iPad

iOS 14

Раніше стало відомо, що оновлення до iOS 14 і iPadOS 14 отримають всі моделі iPhone і iPad, які зараз працюють на iOS 13 і iPadOS 13, включаючи старі моделі, як iPhone 6s і iPhone SE. Ймовірно, для найстаріших моделей це оновлення стане останнім.

Очікується, що Apple випустить iOS 14 і iPadOS 14 у вересні, а перші бета-версії цих оновлень можуть бути випущені 22 червня – в день початку конференції для розробників WWDC 2020 року, яка в цьому році вперше проводиться тільки в онлайн-форматі. Там же будуть представлені великі поновлення інших операційних систем Apple – watchOS, tvOS і macOS.

На WWDC 2020 компанія Apple також може представити довгоочікувану трекінгову систему. Вже пару років ходять чутки, що Apple готує до випуску продукт під назвою AirTag – це геомаячок, за допомогою якого можна отримувати інформацію про місцезнаходження предмета, до якого він прикріплений. AirTag працює без підключення до Wi-Fi і стільникових мереж. Геомаячок оснащений модулем надширокосмуговим зв’язком – можливо, чіп Apple U1. AirTag можна буде сполучати з iPhone приблизно так само легко, як навушники AirPods, колонку HomePod і будь-які інші пристрої Apple. Через пошук в додатку «Локатор» можна побачити місце розташування цього ґаджету. Користувач зможе купити будь-яку кількість маячків і встановити їх в ті речі, які боїться втратити. Як тільки зв’язок з цією річчю буде втрачений або вона буде на великій відстані від користувача, на смартфон прийде повідомлення. Користувач також зможе відзначати «безпечні зони» – повідомлення не прийде, якщо залишити там річ ​​з маячком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.