Zoom буде брати гроші за шифрування сеансу відеозв’язку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Статистика показує, що слідом за учасниками відеоконференцій в період пандемії у віртуальне середовище кинулися і громадяни з кримінальними нахилами. Сервіс Zoom в цьому сенсі не раз ставав об’єктом критики, оскільки приєднатися до чужої відеоконференції він дозволяв занадто просто. Незабаром ця проблема може бути усунена за гроші клієнтів.

Нова політика роботи з користувачами передбачатиме шифрування сеансу зв’язку для платних передплатників і різного роду організацій, включаючи навчальні заклади і некомерційні об’єднання. Подібні заходи дозволять виключити витік інформації, обговорюваної в ході відеоконференцій. До недоліків цього плану можна віднести втрату можливості прослуховування конференції з телефону і підключення до сеансу зв’язку самих фахівців Zoom з інформаційної безпеки.

Сторонні користувачі зараз приєднуються до відеоконференцій до 300 млн разів на день, тому, бажаючі зберегти приватність обговорення, напевно, будуть готові перейти на платне обслуговування. Деякі експерти висловлюють побоювання, що зашифровані сеанси відеозв’язку будуть активніше використовуватися злочинцями для спілкування один з одним. Втім, Zoom в цьому сенсі не унікальний, і користі від переходу на шифрування напевно буде більше, ніж шкоди.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.