Чому оновлення Windows 10 стали проблемними і це ще не виправлено

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стало вже традицією, що коли компанія Microsoft випускає чергове оновлення для операційної системи Windows 10, користувачам варто готується до неприємних сюрпризів.

Бардак з Windows Update почалася з виходом оновлення Windows 10 October 2018 Update трохи більше року тому. Тоді апдейт привів до видалення документів, фото та інших файлів з комп’ютерів. Після цього Травневе оновлення Windows 10 May 2019 пройшло більш-менш гладко. Однак щомісячні апдейти знову виявилися проблемними. Наприклад, була помилка із зайвим навантаженням на процесор, зламані меню «Пуск» і навіть панель завдань, проблеми з підключенням до Інтернету, і так далі.

Велике осіннє оновлення November 2019 Update принесло поломку “провідника”. А недавнє критичне оновлення Windows 10 викликає “синій екран смерті”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами колишніх співробітників, одна з головних полягає в тому, що Microsoft змінила процес тестування оновлень. Колись у компанії була ціла команда для тестування оновлень з окремими “загонами” для різних напрямків, таких як драйвери або інтерфейс. Всі члени команди обговорювали недоробки на щоденних зборах. Крім того, вони тестували оновлення як автоматично, так і в ручну на реальних, а не віртуальних, системах.

У 2014 році Microsoft позбулася цієї команди і припинила тестування оновлень на реальних конфігураціях для більшості випадків.

Крім використання віртуальних машин, Microsoft тепер покладається на спільноту тестувальників Windows Insiders, в основному складається з ентузіастів і фанатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.