Компанія Microsoft подала в суд на хакерів з Північної Кореї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft подала в суд на таємничу північнокорейську хакерську групу за крадіжку “вкрай секретної інформації” з комп’ютерів у Сполучених Штатах. Новий позов спрямований проти двох неназваних людей, які, за твердженням Microsoft, працюють на Thallium, що в позові описується як “операція кібер-крадіжки”, метою якої є отримання доступу до “дорогим” комп’ютерним мережам.

У заяві говориться, що Thallium була спрямована проти державних службовців, аналітичних центрів, співробітників університетів і членів груп, що займаються такими питаннями, як поширення ядерної зброї і права людини. Microsoft подала позов 18 грудня, і він був роздрукований наприкінці минулого тижня.

Не ясно, скільки людей, можливо, зламав Thallium, хоча в скарзі стверджується, що група “була активна з 2010 року і становить загрозу сьогодні і в майбутньому”. Microsoft закликає компанії, на яких розміщені доменні сайти, пов’язані з Thallium, передати їй контроль над сайтами. Вона також бажає отримати компенсацію за шкоду “в розмірі суми, яка буде доведена в суді”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.