Huawei не боїться Трампа

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Між США і Китаєм триває торгова війна, в результаті якої нові смартфони Huawei Mate 30 і Mate 30 Pro залишилися без підтримки додатків Google з коробки.

Влада США вважають, що в продуктах Huawei є «чорний хід» (back door), алгоритм, який навмисно вбудовується в нього розробником і дозволяє отримати несанкціонований доступ до даних або віддаленого управління операційною системою і пристрою в цілому. Саме це і ставить під загрозу національну безпеку США.

Як повідомляють джерела, найближчим часом Huawei планує домовитися з невідомої американською компанією про те, щоб остання могла використовувати технології Huawei, пов’язані з мережами п’ятого покоління. Про це заявив президент компанії Рен Женфей (Ren Zhengfei).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Ми хотіли б запропонувати ексклюзивну ліцензію однієї компанії із Заходу. Говорячи про цю компанію, я маю на увазі американську компанію”, – Рен Женфей.

За словами Рен Женфея, до складу ліцензії входитимуть інформація про конструкцію чіпів, апаратне забезпечення та вихідний код.

До кінця цього року китайський виробник матиме близько 600 000 базових станцій 5G. У наступному році компанія побудує 1,5 мільйона базових станцій, і для цього їй не потрібні американські компоненти. Хоча Рен Женфей і зазначив, що волів би купувати їх у американських постачальників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.