Apple пасе задніх у світі 5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька днів тому американський виробничий гігант компанія Apple представила нову лінійку смартфонів iPhone 11, які вже почали критикувати за відсутність будь-яких реальних інновацій. Втім у відданих шанувальників компанії ніяких проблем з новинками немає, їм цілком вистачає поліпшеної камери.

Однак аналітики вважають, що повільність Apple може зіграти з нею злий жарт, а компанія зіткнеться з великими проблемами на найбільшому ринку смартфонів вже в наступному році.

Причина полягає в тому, що перший смартфон iPhone з підтримкою мереж п’ятого покоління вийде тільки через 12 місяців, а попит на ринку на 5G-смартфони буде стрімко рости в осяжному майбутньому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно зі звітом IDC за другий квартал 2019 року, Apple займає п’яте місце на китайському ринку телефонів. Такі компанії, як Huawei, Vivo, Oppo, Xiaomi і Samsung, вже випустили або планують випустити мобільні пристрої з підтримкою 5G в найближчому майбутньому. Тому Apple буде істотно відставати від конкурентів до самого виходу iPhone 5G.

За оцінками, в 2020 році в Китаї буде відвантажено близько 90 мільйонів мобільних телефонів з підтримкою 5G. Перші виробники, які вийшли на цей ринок, отримають можливість зайняти його більшу частину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.