Криптовалюта Facebook Libra вже стала предметом антимонопольного розслідування

Як відомо, у червні компанія Facebook анонсувала криптовалюту Libra — “просту глобальну валютну і фінансову інфраструктуру, яка розширює можливості мільярдів людей”. Поряд з Facebook в число засновників некомерційної групи Libra Association, яка буде контролювати Libra зі своєї штаб-квартири в Женеві, увійшли платіжні системи Visa і Mastercard, і великі інтернет-компанії. В даний час доступний офіційний сайт Libra і документація для розробників, а оборот Libra планується запустити в першій половині 2020 року.

Відразу після анонса чиновники Європейського союзу висловили побоювання, що Libra може стати тіньовим банком і дали зрозуміти, що проект піддасться ретельному вивченню з боку регулюючих органів.

За повідомленням Bloomberg, в Євросоюзі вже розпочате антимонопольне розслідування “потенційно антиконкурентної поведінки” Libra, викликане побоюваннями, що нова валюта і побудована на ній платіжна система незаконно витіснять конкурентів.

На думку регуляторів, Libra може створити “потенційні обмеження конкуренції”, використовуючи дані користувачів. Регулятори також вивчають можливу інтеграцію додатків Libra в такі сервіси Facebook, як WhatsApp і Messenger.

Представники Facebook та Європейської комісії відмовилися коментувати повідомлення про розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.