Huawei підготувалася до санкцій ще за 10 років до їх введення

Huawei примудряється не просто працювати під санкціями, накладеними Адміністрацією президента США, але працювати досить успішно. Як виявилося, в цьому їй допомагає далекоглядна політика під назвою “Стале управління бізнесом”, прийнята на озброєння 10 років тому.

Звичайно, на той момент в Huawei якщо і не відчували особливої теплоти у відносинах з заокеанськими партнерами, то про такі масштабні санкції навряд чи здогадувалися. А між тим, прийнята тоді стратегія допомагає безперебійно працювати і в ці непрості часи. Суть “Сталого управління бізнесом”, за словами Чжана Цзянанга (Zhang Jiangang), старшого віце-президента Huawei, зводиться до диверсифікації постачальників компонентів.

“У контексті глобалізації Я не думаю, що компоненти, що використовуються в продуктах будь-якої компанії, на 100% вироблені самою компанією, тому ми прийняли на озброєння концепцію “стале управління бізнесом” 10 років тому. Стратегія означає, що у нас є два постачальника для кожного компонента”, – каже Чжан Цзянанг.

Саме ця стратегія дозволила вижити смартфону Honor 20 Pro. Як виявилося, один з ключових постачальників компонентів з США у зв’язку з санкционными подіями несподівано припинив роботу з Huawei, тому компанія повністю переключилася на іншого постачальника. Само собою, це зайняло час, але в підсумку Honor 20 Pro все-таки з’явився на полицях магазинів Китаю — і тепер відвантажується в достатніх обсягах.

На даний момент 37 ключових постачальників компонентів Huawei — з Китаю. Ще 10 компаній знаходяться на Тайвані і 2 — в Гонконзі. Крім них 33 Постачальника компонентів прописані в США, 11-в Японії, по 4 в Німеччині, Швейцарії та Південній Кореї. Ще по кілька партнерів є в Нідерландах, Франції та Сінгапурі. А всього в числі постачальників комплектуючих для Huawei числиться більше 2000 компаній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.