Samsung готується оголосити про найгірший другий квартал за останні три роки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Попередній звіт південнокорейської компанії Samsung про доходи повинен бути опублікований в п’ятницю. Аналітики очікують, що прибуток Samsung впаде більш ніж наполовину, так як напівпровідниковий бізнес переживає спад. Заборона на торгівлю Huawei, який призвів до припинення деяких поставок, погіршує ситуацію.

Refinitiv SmartEstimate прогнозує, що операційний прибуток компанії складе 5,14 мільярда доларів (за даними 29 аналітиків). Це зниження на 60% в порівнянні з минулим роком і падіння в порівнянні з поганими показниками першого кварталу, коли операційний прибуток склав 5,4 мільярда доларів. Це зробить прибуток за другий квартал найнижчою за останні три роки.

Samsung є найбільшим постачальником мікросхем DRAM і NAND в світі. Для компанії це найприбутковіший бізнес, який приносити близько двох третин прибутку. Ситуацію з Huawei доповнюють низькі ціни (зниження на 25% у другому кварталі, за даними TrendForce), які також завдають шкоду прибутку компанії. Аналітики вважають, що ціни залишатимуться низькими до кінця року, тоді як Samsung і Micron кажуть, що вони знову почнуть зростати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо заборона з Huawei так і не знімуть, то Samsung може продавати на 37 мільйонів смартфонів в рік більше, вважають аналітики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.