Тимчасова ліцензія нічого не означає для Huawei

新华社照片,吉隆坡,2014年11月13日 (国际)(1)中国华为智能手机Mate-7进入马来西亚市场 11月13日,在马来西亚吉隆坡,模特展示华为智能手机Mate 7。 当日,中国华为最新一代智能手机Mate 7在吉隆坡举行发售仪式,标志着该款颇受全球消费者青睐的智能手机正式进入马来西亚市场。华为公司在马来西亚市场同时推出标配版和高配版两个版本,售价分别为1799林吉特(约合3600人民币)和1999林吉特(约合4000人民币),从11月14日起向马来西亚消费者开售。 新华社发(张纹综摄)
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відомо, американський уряд вніс китайську компанію Huawei в список тих, кому заборонена закупівля «життєво важливих технологій США» без спеціального дозволу. Деякі постачальники вже оголосили про припинення роботи з китайським телекомунікаційним гігантом. Зокрема, компанія Huawei не буде отримувати оновлення Android, а в нових моделях смартфонів Huawei не буде доступний магазин додатків Google Play і інші сервіси Google.

І хоча міністерство торгівлі США видало тимчасову ліцензію, яка дає Huawei можливість підтримувати існуючі мережі і випускати оновлення для вже вийшли смартфонів, вона мало що значить для Huawei. У всякому разі, таку точку зору висловив засновник компанії Жень Чжэнфэй (Ren Zhengfei).

Він сказав: «Рік тому ми вже були в американському списку. «90-денна тимчасова ліцензія» уряду США не має для нас особливого сенсу. Ми готові, але ми дуже вдячні американським компаніям. Вони зробили великий внесок у нас. Багато хто з наших консультантів приходять з американських компаній, таких як IBM».

За деякими даними, Huawei працює над власною операційною системою під назвою HongMeng OS, яка вже цієї осені стане доступна для смартфонів, комп’ютерів, планшетів, телевізорів, автомобілів і переносних пристроїв. Вона буде сумісна з додатками для Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.