Google показала голосовий помічник Assistant наступного покоління

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Assistant — один з найважливіших продуктів пошукового гіганта на сьогоднішній день. По-перше, за подібними ШІ майбутнє, а по-друге, він ніяк не прив’язаний до операційної системи Android, тобто може дозволити Google завойовувати нові сегменти.

Вчора на заході Google I/O компанія розповіла про те, що змогла зробити Assistant набагато швидше. Зробити це вдалося завдяки досягненням в області глибокого навчання, які дозволили на порядки скоротити розмір даних, необхідних для роботи ШІ. Якщо точніше, то те, що раніше займало 100 ГБ, тепер може займати лише 0,5 ГБ!

І це дозволяє Google розмістити всі необхідні дані на мобільному пристрої, тобто на смартфоні, за рахунок чого Assistant зможе виконувати різні завдання локально на вашому пристрої, не вимагаючи постійного обміну даними з серверами Google. Різниця в швидкості роботи буде залежати від завдань, але Google говорить, що часом вона може бути десятикратною.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сама Google навіть називає проект «Next-generation Assistant», що вже натякає на дуже серйозні зміни.

Однак нові рішення вимагають нових технологій. Assistant нового покоління з’явиться на смартфонах Pixel 4 восени, і поки зовсім неясно, коли він стане доступний на яких-небудь інших пристроях. Втім, Google вже давно показує, що прагне робити свої розробки загальнодоступними, а не ексклюзивними, як багато її конкурентів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.